Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Lijkwaden

Een lijkwade is een zachte rechthoekige doek die om een overledene heen gewikkeld kan worden. Deze waden worden gebruikt voor het opbaren of ter vervanging van een kist. Op deze pagina kunt u een lijkwade kopen

Een lijkwade kopen, afscheid zonder afstand

Het gebruik van een lijkwade kan nabestaanden helpen bij het nemen van afscheid. Zij kunnen de wade zelf inwikkelen, wat een mooie symbolische stap is in het proces van afscheid nemen. Een wade biedt, naast dat het een persoonlijk afscheid mogelijk maakt, ook de ruimte voor persoonlijke rituelen. De lijkwade kan elke dag een stukje verder gesloten worden en versierd worden met bloemen of persoonlijke aandenkens. Wanneer u vooraf verzekerd wilt zijn dat uw nabestaanden een wade voor u hebben kunt u alvast een lijkwade kopen en deze bewaren. Bij het gebruik van een lijkwaden als alternatief voor een kist wordt dit gedaan in combinatie met een draagbaar.

Lijkwaden van natuurlijke materialen

Onze lijkwaden zijn verkrijgbaar in verschillende natuurlijke stoffen, elk met een eigen uitstraling en karakter. Wij hebben onder andere lijkwaden van hennep, biologische katoen, fairtrade katoen, biologisch molton en biologisch bamboe. De manier van vouwen wordt uitgelegd in bijgeleverde instructies en op de pagina zelf inwikkelen. Naast waden en draagbaren bieden wij ook bijpassende sluitingen aan.

LijkwadeWaarom zou u kiezen voor een lijkwade?

Een lichaam kan met een lijkwade op zachte wijze worden bedekt op een dusdanige manier dat de gestalte zichtbaar blijft. Dit maakt een overledene makkelijker toenaderbaar dan wanneer deze in een gesloten kist ligt. Tevens is het eigenhandig inwikkelen, het dag na dag sluiten van de wade, een rustgevende handeling die kan helpen bij het nemen van afscheid. Een ander prettig voordeel van onze waden is dat ze gemaakt zijn in een maat die iedereen past. Bovendien zijn onze waden natuurvriendelijk, duurzaam, milieubewust en biologisch geproduceerd en daarom bruikbaar op natuurbegraafplaatsen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een uitvaart op zijn of haar eigen manier kan invullen, met zoveel mogelijk respect voor de natuur.