Aangesloten uitvaartbegeleiders

Hier vindt u alle uitvaartbegeleiders die met ons samenwerken.

Zielhuis Uitvaart

  1. Home
  2. » Zielhuis Uitvaart
Contact Information
Address:
Utrechtsedwarsstraat 85C, Amsterdam, Nederland, 1017 WD
Phone:06 - 267 930 77
Description:

Wilma den Uijl

Voor mijn toetreding tot de uitvaartbranche werkte ik bij het homobuddyproject in Amsterdam en als internationaal consultant in de Cariben en Latijns-Amerika. In de aidscrisis overleden er wekelijks jonge mensen in de bloei van hun leven. Toen heb ik pijnlijk ervaren hoe frustrerend het is met uitvaartondernemingen te maken te krijgen die hier geen oog voor hebben, volgens standaardprotocol werken en niet meebewegen. Op deze ervaring is in 2005 het fundament van Zielhuis Uitvaart gelegd. Omdat het écht en oprecht anders kan en moet. De omwenteling en strijd dat uitvaarten veel persoonlijker kunnen zijn, stamt uit die beginjaren van aids..

Een passende uitvaart, een afscheid dat troost biedt

Het persoonlijke zit hem niet in buitengewone zaken, maar gaat vooral over respect en aandacht voor hoe iemand bij leven was. Het verdriet kunnen we niet wegnemen, wel kunnen we naast de nabestaanden staan en ondersteuning op maat geven bij het organiseren van een passende uitvaart, een afscheid, dat troost biedt. Wij denken mee en geven suggesties om ideeën te realiseren, bewaken het overzicht en de logistiek en zorgen dat alles tot in detail geregeld is. Maar de uitvaart is en blijft in handen van de nabestaanden. We geven tijd en ruimte om ‘op eigen wijze’ persoonlijke keuzes te kunnen maken.

Een wade van Wikkelgoed

Er wordt door mijn klanten steeds vaker gekozen voor een opbaarplank of gevlochten draagmand in plaats van een kist. Mensen vinden het mooi om hun dierbare te omwikkelen met een wade van Wikkelgoed of een doek van henzelf. Onlangs bij een uitvaart vroeg een aanwezige of ik voor haar en een groep vriendinnen vast een stapel wilgentenenbaren en lijkwaden konden bestellen.

Zielhuis Uitvaart en de roze uitvaart

De diversiteit in mensen maakt ons werk bijzonder. Amsterdam is een kleurrijke multiculturele stad, wij staan open voor alle levensovertuigingen en leefstijlen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in multiculturele- en homovriendelijke uitvaarten (eigenaar/oprichter van www.rozeuitvaart.nl). We hebben aandacht voor duurzaamheid en werken samen met bedrijven die ook eerlijk en kleinschalig ondernemen, met oog voor kwaliteit, acceptabele prijzen en het milieu, zoals Wikkelgoed.

 

Zielhuis Uitvaart