Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Volatus Uitvaartzorg

  1. Home
  2. »
  3. Volatus Uitvaartzorg
Contact Information
Address:
De Tjonger 14g, Dronten, Nederland, 8253 PZ
Description:

Volatus Uitvaartzorg

Graag stellen we je voor aan Femke Verhoef, Karin Hofstede en Marie-Catrien van den Dries van Volatus Uitvaartzorg:

Volatus Uitvaartzorg

Onze kracht zit in de aandacht en de details

Volatus Uitvaartzorg

Het woord ‘Volatus’ komt uit het Latijn en betekent ‘vliegen’ en ‘de vlucht’. Wij zijn gevestigd in de polder, waar de lucht vrij zicht biedt en waar we extra goed de vogeltrek kunnen waarnemen. Ons logo bevat daarom de vlucht van ganzen. Maar de vlucht van vogels heeft ook een symbolische betekenis voor ons werk als uitvaartbegeleiders. Wij vliegen als het ware een week voorop tijdens de uitvaartweek en houden zo de nabestaanden in de luwte. Daarna gaan zij weer verder op eigen kracht ‘vliegen’. Kortom, onze naam staat symbool voor het begeleiden van nabestaanden tijdens de vluchtige, emotionele periode van de uitvaart.

Afscheid met Volatus

Onze kracht ligt in de aandacht voor de details. Wij zijn er voor u en uw dierbaren en zorgen voor een liefdevol en waardig afscheid. Wij bieden u één vast aanspreekpunt, zodat u altijd weet bij wie u terecht kunt met vragen. Bovendien zorgen wij voor transparantie in onze dienstverlening en geven wij zo snel mogelijk een indicatie van de kosten. U kunt bij ons terecht met elke uitvaartverzekering, maar ook zonder verzekering staan wij voor u klaar. Wij verzorgen voor elk budget een uitvaart op maat.

 

Duurzaamheid

Steeds meer nabestaanden vragen ons naar mogelijkheden tijdens een afscheid die duurzamer zijn.

Zo kunnen we de overledene opbaren boven graszoden. Een tweede biologische manier van opbaren kan door middel van gebruik van zakjes gevuld met koolstof en geïmpregneerde klei. Dit leggen we op de buik van de overledene. ( Het vertraagt het ontbindingsproces )

En op de vraag of een houten kist altijd nodig is, bieden we opbaarplanken en manden aan waar de overledene in prachtige doeken neergelegd kan worden.

Mooie volle gekleurde stoffen, gemaakt van wol en katoen, linnen en zijde.

Persoonlijke ervaringen

Het opbaren van een overledene in een wollen kleed kan zo liefdevol en zacht zijn. Je kunt dichterbij blijven en zijn. Hier in de Flevopolders hebben we ervaringen met opbaren in vooral wollen kleden. Wol is een product welke we goed in deze agrarische streek kennen. De baar nodigt anderen uit om dichterbij te komen. Wol is aaibaar, maakt de overledene zachter. De contouren van een lichaam blijven voorzichtig zichtbaar.

We zijn zelf ook altijd onder de indruk als iemand opgebaard ligt in een wollen kleed, iedereen gunt het lichaam deze comfort en warmte. En dat voelt iedereen

Send message to moderator