Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

vandevenuitvaarten

  1. Home
  2. »
  3. vandevenuitvaarten
Contact Information
Address:
Zandoerle 1, Veldhoven, Nederland, 5507RJ
Description:

vandevenuitvaarten

Graag stellen wij u voor aan Stef van de Ven.

Stef van de Ven

Mijn zoektocht naar een manier om mijn persoonlijke talenten op een nieuwe manier in te zetten bracht me naar de uitvaartwereld. Met het idee dat ik vernieuwend en a-typisch kon zijn zolang ik het werk op mijn eigen manier deed begon ik de uitvaartwereld te verkennen. Vanuit deze open blik is vandevenuitvaarten ontstaan.

vandevenuitvaarten en Wikkelgoed

De eerste keer dat ik kennis maakte met Wikkelgoed was op een uitvaartbeurs. Dit was een vrij algemene en oriënterende kennismaking met het bedrijf en hun producten. Een tijd later, tijdens een open dag op Natuurbegraafplaats Schoorsveld kwamen we elkaar weer tegen. Die dag hebben we samen als demonstratie talloze mensen in een wade gewikkeld, een prettige ervaring die onze relatie verder vorm gaf.

Mijn aanpak

Bij het organiseren van een uitvaart vind ik het erg belangrijk dat de familie zich kan realiseren dat er genoeg tijd is om zich te oriënteren op de mogelijkheden. Op basis van goede informatie kunnen namelijk de keuzes worden gemaakt worden die leiden tot een persoonlijk afscheid. In dit proces richt ik me vooral op de verlangens van de familie en de beleving van het afscheid. Het verdriet van nabestaanden is iets dat ruimte verdient, ruimte die ik de familie zo veel mogelijk wil bieden. Mijn doel is bereikt wanneer nabestaanden troost kunnen vinden in het terugdenken aan de uitvaart, wanneer deze gedachte ze een bescheiden glimlach geeft waarmee ze de nieuwe realiteit beter aan kunnen. Soms ga ik maanden later nog even langs bij een familie om even koffie te drinken en te praten, dat kan lucht geven aan het rouwproces.

Een bijzondere ervaring

De eerste uitvaart die ik organiseerde was die van een 17-jarige jongen die overleden was na hartfalen. Toen ik de straat van de familie inreed en zag dat deze half vol mensen stond wist ik meteen dat deze dag alles anders zou gaan dan dat ik geleerd had. Die uitvaart was misschien wel de mooiste die ik ooit gezien heb, tot nu toe dan…

Duurzaamheid en de toekomst

Om iedereen de juiste keuze te kunnen laten maken bied ik naast de reguliere producten ook altijd ‘groene’ keuzes aan. Vanuit ditzelfde verlangen hoop ik dat mensen zich beter bewust worden van het feit dat ze, ook als ze verzekerd zijn, vrij zijn in het kiezen van een passende uitvaartbegeleider.

Stef van de ven, vandevenuitvaarten

Send message to moderator