Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Van der Vleuten en Derix Uitvaartbegeleiding

  1. Home
  2. »
  3. Van der Vleuten en Derix Uitvaartbegeleiding
Contact Information
Address:
Henriëtte Ronnerstraat 19, Tilburg, Nederland, 5038 KH
Henriëtte Ronnerstraat 19, Tilburg, Nederland, 5038 KH
Description:

Van der Vleuten en Derix Uitvaartbegeleiding

Graag stellen we u voor aan uitvaartbegeleiding Van der Vleuten en Derix Uitvaartbegeleiding:

uitvaartbegeleiding-Harriet van-der-vleuten-en Francy Derix

Harriet (links)

Vanuit mijn verlangen om mensen bij te staan in het zoeken naar zingeving werkte ik na mijn studie theologie met veel plezier in de wereld van religieuzen en ontwikkelingssamenwerking. Vanuit diezelfde behoefte begon ik in 2006 mijn weg als uitvaartbegeleider: het nemen van afscheid van een dierbare is een moment in het leven dat zulke zingevingsvragen oproept en zo ontstond Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten. Na vijftien jaar is het tijd voor een nieuwe stap samen met Francy en gaan we samen verder als Van der Vleuten & Derix Uitvaartbegeleiding.

Francy (rechts)

Na een loopbaan als diëtist en project- en eventmanager kwam ik toevallig in gesprek met een uitvaartbegeleidster op een moment dat ik zocht naar een andere invulling van mijn werk waar ik creatief kon zijn, waar ik met mijn hart kon werken. Dat resulteerde stapsgewijs in de wens als uitvaartbegeleidster te beginnen. Na mijn opleiding tot uitvaartbegeleider kwam ik in 2019 in contact met Harriet. Dat resulteerde in een mooie samenwerking die we vanaf 2022 als partners voortzetten.

Van der Vleuten en Derix Uitvaartbegeleiding

Uiteindelijk draait het organiseren van een uitvaart erom dat het afscheid past bij degene die overleden is en bij de nabestaanden. Daarom is ons motto ‘voor een passend afscheid’. Vanuit deze visie geven we veel ruimte aan eigen inbreng en initiatief. Aangezien het de naasten zijn die afscheid nemen passen wij de grootte van onze rol aan hun behoefte aan. Vaak is het zelfs prettiger om mensen iets ín handen te geven in plaats van ongevraagd alles uit handen te nemen. Ook bieden we graag de ruimte; niet alles hoeft in één gesprek geregeld te worden. Beslissingen hebben tijd nodig om te rijpen en het moet mogelijk zijn om terug te komen op een besluit. Een uitvaart is voor ons geslaagd wanneer alle nabestaanden kunnen zeggen dat het ‘klopte’, dat wat er gebeurde, gezegd en gedaan werd echt was zoals de overledene was.

De toekomst

Wij zien dat inmiddels al vaker gekozen wordt voor het gebruik van een wade en draagbaar. Dat zal langzaam meer worden in de toekomst, omdat steeds meer mensen hun eigen afscheid voorbereiden en dan ook nadenken wat hen aanspreekt. Ook zien we dat mensen meer zaken in eigen handen nemen, zoals het ontwerpen van drukwerk en zelfs het maken van een kist of wade. Duurzaamheid krijgt steeds meer de nadruk. Wij treden duurzame alternatieven met warme belangstelling tegemoet, bieden ze aan en brengen ze online onder de aandacht. Zo ook met de duurzame, biologische en Fairtrade producten van Wikkelgoed.

Send message to moderator