Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

van Buuren Uitvaart

  1. Home
  2. »
  3. van Buuren Uitvaart
Contact Information
Address:
Lange Dreef 114, 2285 LB Rijswijk, Nederland, 2285 LB
Description:

van Buuren Uitvaart

Graag stellen we u voor aan Nancy van Buuren, een ervaren uitvaartonderneemster met wie we nauw samenwerken:

Een uitvaart met Nancy

De uitvaarten die ik mag begeleiden zijn persoonlijk, betrokken en met professionele aandacht. Passend bij de wensen en behoefte van de overledene en/of nabestaanden. Het belangrijkste is dat zij zich gehoord en begrepen voelen, en dat het afscheid en de uitvaart een dankbare herinnering wordt. Op deze manier wordt er een goede stap gezet in de rouw en verliesverwerking waarmee naasten verder kunnen. Verder ben ik gespecialiseerd in dementie, waarin ik een dementerende nabestaande begeleid bij het afscheid en de uitvaart.

 

Van Buuren is mijn meisjes achternaam, mijn vader heb ik op jonge leeftijd moeten verliezen zo is hij altijd verbonden met hoofd en hart aan mijn onderneming.

 

Er zijn voor anderen

In mijn leven heb ik met een groot aantal verliezen te maken gehad van dierbaren, en heb ik een bijna-doodervaring meegemaakt van iemand die dicht bij mij staat.
De dood was heel dichtbij gekomen. Tijdens deze periode heb ervaren hoe belangrijk het is dat er iemand naast je staat in de begeleiding en je ontzorgt. Zo ontstond voor mij de wens om er voor anderen te zijn tijdens een van de moeilijkste momenten in het leven, bij het afscheid en de uitvaart.

 

Afscheid is meer dan een uitvaart alleen

Door de snelle hectiek van de maatschappij en mede door mijn jarenlange ervaring als uitvaartverzorgster heb ik gemerkt dat er bredere behoefte is aan persoonlijk, betrokken contact en professionele begeleiding.  Soms ben ik al betrokken voor het overlijden en loop ik mee in dat proces van afscheid, gevolgd door de uitvaart. Als de dagen van afscheid en uitvaart voorbij zijn, houden we bij behoefte contact. De nabestaanden laten mij “los” als zij eraan toe zijn.

 

 

Verdriet kent vele uitingen en vele gradaties in boosheid, rauw rouw, neerslachtigheid, teruggetrokkenheid, en nog veel meer vormen. In mijn begeleiding is er hier tijd en aandacht voor.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van mijn onderneming, steeds meer mensen zijn bezig met hun ecologische voetafdruk, hoe leef ik en wat laat ik na. Ik krijg steeds vaker de vraag wat er op het vlak van duurzaamheid kan en mag tijdens afscheid en uitvaart. Soms willen mensen een wade of kist die uitsluitend in Nederland op duurzame wijze is geproduceerd. Voor anderen gaat het om een gehele duurzame uitvaart inclusief het vervoer, de keuze voor natuurbegraven (straks ook resomeren) tot en met de biologische cateringservice.

 

Van Buuren Uitvaart en Wikkelgoed

Ik was opzoek naar een fijne leverancier voor waden en opbaarplanken, die tevens al aan het voorbereiden is op de nieuwe mogelijkheid tot lijkbezorging, het resomeren.

“De watercrematie” zoals we het noemen. Zij hadden een duidelijk en passend verhaal dat goed bij mij en mijn onderneming past. Mooie producten die passend zijn voor bij dat proces.

 

De toekomst van de uitvaart

We staan aan de vooravond van een aantal veranderingen in onze branche. Het resomeren “de watercrematie” is daarbij een grote positieve verandering wat betreft de duurzaamheid en het milieu. Steeds meer mensen zijn mee bezig en kijken verder. Ook zie ik dat de vraag naar een persoonlijke uitvaart nog steeds groeit, wat zorgt voor meer diversiteit in de vraag naar uitvaarten en uitvaartproducten.

 

VBU-PHO-Nancy

Laat je verder inspireren door haar blog ‘Verbonden door afscheid’, waar ze vertelt over de indrukken die verschillende momenten van afscheid op haar hebben gemaakt.

https://vanbuurenuitvaart.nl/inspiratie/

Werkgebied: Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Delft, Zoetermeer, Westland, Leiden, Rotterdam. Mogelijkheden buiten deze regio’s.

Send message to moderator