Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Uitvaartzorg van Stad tot Wad

  1. Home
  2. »
  3. Uitvaartzorg van Stad tot Wad
Contact Information
Address:
Kwekersweg 5A, Uithuizen, Nederland, 9981 GE
Description:

Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Graag stellen wij u voor aan Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Op de foto: Martha Davids en Ebel Kremer.

Ebel en Martha van Uitvaartzorg stad tot wad

Het begin

Vanaf dit jaar, 2018, bestaat ons familiebedrijf al 50 jaar. Ytzen Kremer, de oprichter, begon in de uitvaartzorg als voorganger van de begrafenisverenigingen Uithuizen, Zandeweer en Eppenhuizen. In 1972 behaalde hij samen met zijn zoon Ebel het Stivu-diploma voor uitvaartverzorgers. Zoon Ebel was toentertijd de jongste gediplomeerde uitvaartverzorger van Nederland. Toen Ytzen in 1996 overleed werd het bedrijf voortgezet door Ebel, en is het uitgebreid tot Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Inmiddels is met de zoon van Ebel, Arjen, de derde generatie werkzaam in het familiebedrijf. Wij zijn aangesloten bij de brancheorganisatie BGNU en zijn sinds 2007 de trotse houder van het Keurmerk Uitvaartzorg. Ook zijn we lid van de Uitvaart Coöperatie, een landelijk collectief van hoogwaardige uitvaartondernemingen.

Uitvaartzorg van Stad tot Wad.

De manier waarop wij uitvaarten organiseren is afhankelijk van wat een familie voor ogen heeft. Er zijn soms families die graag zelf veel doen, die veel invloed willen hebben en willen helpen. Er zijn echter ook vaak families die juist het liefst willen dat wij hen ontzorgen en zo veel mogelijk regelen. Het is van groot belang dat wij de mogelijkheden kunnen bieden die bij de overledene en de nabestaanden passen. Hierbij zijn zorg, aandacht en warmte voor ons heel belangrijk: wij nemen de tijd en geven persoonlijke aandacht. Een uitvaart is een succes als het positief bijdraagt aan de rouwverwerking van de nabestaanden. Wij zijn tevreden als we hebben kunnen helpen om de rugzak die ze met zich mee gaan dragen een beetje lichter te maken.

Onze visie

Onze visie is te vangen in twee uitspraken, waarvan de eerste van Ytzen Kremer zelf is. Hij heeft ons opgeleid met een belangrijke vuistregel: ‘begin altijd weer bij nul, behandel elke uitvaart alsof het je eerste is. Zo voorkom je dat je op de automatische piloot gaat werken.’ De tweede uitspraak is van ons huidige team: ‘wij behandelen u zoals we zelf behandeld zouden willen worden’.

Een goed afscheid

Wanneer nabestaanden samen goed afscheid kunnen nemen schept dat verbondenheid en biedt hen dat steun en troost. Wij weten maar al te goed dat het verzorgen van een uitvaart daarom meer is dan alleen het professioneel regelen ervan. Om nabestaanden troost te bieden bieden wij onder andere een troostengeltje in de vorm van een pinbroche, rouwarmbandjes en troostpopjes aan. Ook hebben wij boeken met handvatten over verlies en rouw, kleur- en verwerkingsboekjes voor kinderen. Deze boeken kunnen altijd van ons geleend worden. Ook organiseren wij nu al vier jaar op rij in Noord-Groningen een Wereldlichtjesdag om overleden kinderen te herdenken. Hiernaast steunen wij Stichting de Regenboog, een stichting waar kinderen met elkaar ervaringen kunnen delen over het verlies van een ouder.

Een bijzondere uitvaart

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar voor ons is elke uitvaart bijzonder. Het maakt niet uit of het om een eenvoudige of traditionele uitvaart gaat of om een uitvaart die op een speciale manier is georganiseerd. Uiteindelijk gaat het afscheid om hoe het de nabestaanden houvast biedt voor dat moment en in de toekomst. Bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad organiseren wij dan ook alle soorten uitvaarten.

Duurzaamheid en de toekomst

Wij zien dat de wereldwijde veranderingen op gebied van duurzaamheid zeker niet voorbij gaan aan de uitvaartbranche. Het pand waar wij nu drie jaar in gevestigd zijn hebben wij verduurzaamd door isolatie aan te brengen, verwarmingsbronnen te optimaliseren, zonnepanelen aan te brengen en led-verlichting in het hele pand aan te brengen. Ons pand en materieel worden schoongemaakt milieu- en arbeidsvriendelijke producten. Ook houden wij in onze uitvaartcollectie rekening met duurzaamheid. Het is belangrijk om te weten hoe en waarvan uitvaartkisten gemaakt worden. Toen wij op internet op zoek waren naar lijkwaden om onze keuzemogelijkheden uit te breiden kwamen wij Wikkelgoed tegen. Wij maken, voor onder andere het rouwdrukwerk, vrijwel uitsluitend gebruik van papier met het FSC certificaat en gebruiken een milieuvriendelijke printer. Naast dat wij bij uitvaarten onnodige vervoersbewegingen zoveel mogelijk voorkomen, hebben onze rouwautochauffeurs een brandstof-besparende training gehad. Een factor waar we eveneens aandacht aan besteden is het voorkomen van gezondheidsklachten door emotionele werkstress. Hierin stellen wij trainingen beschikbaar voor ons team.

Send message to moderator