Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Uitvaartverzorging Loes Hofhuis

  1. Home
  2. »
  3. Uitvaartverzorging Loes Hofhuis
Contact Information
Address:
Coornhertstraat 22, Haarlem, Nederland, 2013 EW
Description:

Uitvaartverzorging Loes Hofhuis

Graag stellen wij u voor aan Uitvaartverzorging Loes Hofhuis.

Het begin

Mijn interesse voor dit vak is ontstaan in Zeeland. Vrienden van mij hebben daar een uitvaartonderneming, en soms als we daar op bezoek waren mocht ik mee om een overledene op te halen. Mijn eerste werknemer was Monuta, waar ik een aantal mooie uitvaarten mocht begeleiden. Al snel kon ik mij echter niet meer vinden in hun manier van werken. Vanuit mijn verlangen om er volledig te kunnen zijn voor mijn families ben ik onder mijn eigen naam begonnen met een onderneming: Uitvaartverzorging Loes Hofhuis.

Uitvaartverzorging Loes Hofhuis

Ik werk bij mijn uitvaarten altijd alleen, zodat de families steeds dezelfde persoon voor zich hebben. Ik luister altijd goed wat ze precies willen en denk met ze mee qua kosten. Door zo goed mogelijk te luisteren zet ik me in om het helemaal hun uitvaart te maken. Ik organiseer ook uitvaarten op locatie, het is mooi om afscheid te nemen op een plek die veel heeft betekend of die past bij de overledene.

Persoonlijke begeleiding

Het is belangrijk om de families de tijd te geven, een uitvaart hoeft niet binnen zes dagen geregeld te worden als de familie meer tijd nodig heeft. Ik ga altijd met de families mee, om bijvoorbeeld het graf uit te zoeken of om ze de aula te laten zien. Ook laat ik ze alvast horen hoe de muziek en het spreken klinken in de aula. Als zij besloten hebben om de kist zelf te dragen laat ik ze dit ook van tevoren oefenen, zodat zij hier geen zorgen over hoeven op het moment zelf. Ik hou na de begrafenis altijd nog contact met de families om erop te letten dat het goed met ze gaat. Zo kan ik ook aanvoelen of het nodig is om eventueel nazorg in te schakelen.

Een bijzondere ervaring

Ik heb een keer een uitvaartplechtigheid gehouden in een theater. Op de zuilen van de zaal stonden allemaal foto’s en spullen uit het leven van deze meneer. Bij binnenkomst werden de belangstellenden rondgeleid langs deze zuilen en vertelden de kinderen en kleinkinderen de verhalen die erbij hoorden. Er was die dag ook live muziek en bij het wegrijden van de rouwauto stond iedereen in een erehaag en speelde de band buiten nog een aantal nummers. Het was een indrukwekkend afscheid.

De toekomst

Ik denk dat er in de toekomst steeds meer kleine uitvaartondernemers bij zullen komen. Belangrijk is tijd om de uitvaart goed te regelen en te luisteren naar de familie wat ze willen, dat hebben ze namelijk hard nodig. In mijn onderneming houd ik ook rekening met het milieu door bijvoorbeeld eco-kisten aan te bieden en op te letten dat er geen spullen in de kist meegaan die het milieu aantasten.

Loes Hofhuis

Send message to moderator