Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

PCB Uitvaartzorg

  1. Home
  2. »
  3. PCB Uitvaartzorg
Contact Information
Address:
Donaudreef 25, 3561 EL Utrecht, Nederland, 3561 EL
Description:

PCB Uitvaartzorg

Graag stellen wij u voor aan PCB Uitvaartzorg.

Het Uitvaartcentrum van PCB Uitvaartzorg na renovatie

Het begin

PCB Uitvaartzorg werd in 1933 opgericht als vereniging met als doel het verzorgen van uitvaarten die passen bij de wensen van de overledene en nabestaanden. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht religie, levensovertuiging of cultuur.

PCB Uitvaartzorg

Wij zijn een kleinschalig team dat als coöperatie haar taken zonder winstoogmerk uitvoert. Al onze uitvaartverzorgers zijn gediplomeerd en volgen jaarlijks diverse cursussen, zodat zij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Door ons lidmaatschap bij de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartverzorgers en het mogen voeren van het Keurmerk Uitvaartzorg kunt u ervan verzekerd zijn dat de afspraken die wij maken altijd worden nagekomen.

Onze uitvaarten

Al onze uitvaarten voldoen aan alle eisen waar vandaag de dag aan voldaan moet worden. Al vanaf de oprichting stond de persoonlijke benadering in onze dienstverlening centraal. Dat is nog steeds zo, onverminderd. ‘Luisteren’, ‘begrip’, ‘adviseren’ en ‘begeleiden’ zijn de speerpunten die al onze medewerkers hanteren. Hieraan verbonden is dat het verdriet van de familie ons kan raken, maar dat wij als begeleider hierdoor niet de weg kwijtraken: meeleven zonder mee te lijden.

U bent altijd welkom

Lokaal betrokken zijn is voor ons van groot belang. Naast het uitvaartcentrum hebben we drie uitvaartwinkels waar mensen op een laagdrempelige manier kunnen binnenlopen en zich kunnen laten adviseren op het gebied van de uitvaart, zich op de hoogte kunnen stellen van asbestemmingen of zomaar binnen kunnen lopen voor een gesprek.

Het Uitvaartcentrum van PCB Uitvaartzorg

De toekomst

In de toekomst zien wij voor uitvaartbegeleiders een steeds meer adviserende en begeleidende rol weggelegd, in plaats van een leidende rol in vorm en uitvoering zoals dat vroeger het geval was. Het succes van een uitvaart ligt dan ook in het uitvoeren van de wensen van de familie én dat ene stukje meer, waar zij zelf soms niet aan denken. Dat extra kaarsje, het noemen van de naam van een overleden kind of een vriendelijk gebaar naar de oude tante die het niet zo goed meer hoort.

PCB Uitvaartzorg en Wikkelgoed

Wij zijn met Wikkelgoed in aanraking gekomen toen een van de uitvaartwinkels een expositie organiseerde over andere vormen om een lichaam te herbergen dan in een kist. Wij vinden dat duurzaamheid, naast in de producten die we gebruiken, ook zichtbaar moet zijn in de vriendelijke en correcte manier hoe we met families omgaan.

Send message to moderator