Aangesloten uitvaartbegeleiders

Hier vindt u alle uitvaartbegeleiders die met ons samenwerken.

Osiris Uitvaart

  1. Home
  2. » Osiris Uitvaart
Contact Information
Address:
Lumeijstraat 50-2, Amsterdam, Nederland, 1056 VZ
Phone:06 - 476 43 999
Description:

Osiris Uitvaart: Riet Willems en Ron Bosman

Riet Willems is altijd op zoek geweest naar een baan met zingeving. “Ik heb heel mijn werkend leven hard gezocht, tot ik toevallig een advertentie zag en dacht: dit zou het kunnen zijn! En dat was ook zo.” Ron Bosman is met Osiris Uitvaart gestart om te werken op de manier die hij voor ogen had. “De combinatie van de menselijke kant en de regelkant past mij.”

Verdriet is de keerzijde van liefde

We begeleiden de nabestaanden in het vormgeven van een passende uitvaart waar iedereen zich in herkent. Achter de schermen regelen we de praktische zaken. We stemmen continu af en volgen de sfeer die er binnen het gezin en/of de vriendenkring is zonder daar zelf een stempel op te drukken. Belangrijk hierin is dat alle naasten zich gezien en gehoord voelen, dat er vertrouwen is en dat zij ons als ‘een rots in de branding’ ervaren. Daarnaast geven we de ruimte voor emoties. Verdriet is de keerzijde van liefde. Een mooie uitvaart ontstaat als nabestaanden zich verbonden voelen en na de uitvaart verder kunnen in het proces van rouw en afscheid.

Bijzondere uitvaarten

Een bijzondere uitvaart die we meemaakten met Osiris Uitvaart is die van een jongeman die totaal onverwachts een einde aan zijn leven maakte. De intensiteit van de emoties, in de voorbereiding en op de uitvaart zelf, was heel voelbaar. Zijn ouders en een paar intimi hebben zelf het graf dichtgeschept, waarin zij een deel van hun frustratie, verdriet en onbegrip kwijt konden. Dat vonden we erg ingrijpend. Een andere uitvaart die ons bijblijft was van een Surinaamse jonge vrouw. Er werden veel rituelen omtrent het wassen en aankleden gebruikt en zij werd met veel zang en dans naar het graf gedragen. Dat gaf een mooie en bijzondere sfeer.

 

Osiris Uitvaart