Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Wies Sanders Uitvaart

  1. Home
  2. »
  3. Wies Sanders Uitvaart
Contact Information
Address:
Molenkampspark 11A 7607 LD Almelo, 7607 LD
Description:

Wies Sanders Uitvaart

Graag stellen wij u voor aan Wies Sanders:

Wies Sanders

Het begin

Na 25 jaar in de zorgsector te hebben gewerkt heb ik in 2009 de overstap naar de uitvaartbranche gemaakt. Voor die tijd werd ik een aantal keren achter elkaar geraakt door het verlies van dierbaren. Naast het ervaren wat dit verlies met me deed, zag ik toen ook de verschillen in aanpak van de verschillende uitvaartbegeleiders. Bij de uitvaart van mijn zus ontmoette ik een uitvaartbegeleidster die alles op een bijzondere, persoonlijke manier begeleidde en regelde. Datzelfde maakte ik enige tijd later mee bij de uitvaart van mijn beste vriendin. Zij had haar uitvaart vooraf al helemaal geregeld en voorspelde dat ik het waarschijnlijk heel goed met haar uitvaartbegeleidster zou kunnen vinden en dat dit ook wel wat voor mij zou kunnen zijn. Daar bleek zij helemaal gelijk in te hebben. Ik wist al een hele tijd dat ik mijn werkzame leven een andere richting wilde geven. Nadat ik de kans kreeg een aantal keren mee te lopen met uitvaarten, voelde ik vanuit mijn tenen… Dit is wat ik wil gaan doen: Wies Sanders Uitvaart.

Wies Sanders Uitvaart

Ik ben mijn eigen onderneming begonnen omdat ik alleen aan mezelf verantwoording af wil leggen over hoeveel tijd ik besteed aan een uitvaart en de familie. Ik hou het proces graag puur en persoonlijk, vandaar dat ik onder mijn eigen naam werk. Mijn doel is om een uitvaart te organiseren zoals de overledene het had willen hebben, met inbreng van de wensen van de naasten. Wanneer de nabestaanden er met een goed gevoel op terug kunnen kijken ben ik tevreden.

Omgaan met verdriet

Ik zou mijn omgang met verdriet beschrijven als empathisch met professionele distantie. Ik realiseer me altijd dat het niet mijn verdriet is, maar het verdriet van de ander. Dat maakt niet dat ik niet geraakt word, met regelmaat heb ik tranen in mijn ogen. Ik ben persoonlijk van mening dat ik moet stoppen met dit vak wanneer ik niet meer geraakt word, want die empathie is belangrijk. Echter wil en zal ik me niet verliezen in de emotie.

De toekomst

Iets wat ik graag veranderd zie in de uitvaartwereld is dat elk afscheid meer persoonlijk wordt. Ik denk dan ook dat ondernemingen steeds kleiner zullen worden, waardoor er meer aandacht is voor persoonlijke wensen en invulling. Ik zie voor me dat het procesgerichte werk steeds meer verandert in persoonsgericht werk. Ook duurzaamheid is een belangrijk bewustzijn dat ik meeneem in de adviezen die ik de nabestaanden aandraag.

Send message to moderator