Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Oleander Uitvaartzorg

  1. Home
  2. »
  3. Oleander Uitvaartzorg
Contact Information
Address:
Gerestein 12, Tiel, Nederland, 4003 GG
Description:

Oleander Uitvaartzorg

Graag stellen wij u voor aan Marja Oosterman van Oleander Uitvaartzorg.

Marja Oosterman van Oleander Uitvaartzorg

Het begin van Oleander Uitvaartzorg

Mijn ervaringen rondom de uitvaart van mijn moeder in 2007 hebben mij aan het denken gezet over hoe een afscheid het best georganiseerd kan worden. Een aantal aspecten van het proces zijn niet goed geweest voor de verwerking van mijn eigen verdriet. Toen er nog een aantal overlijdens kort na elkaar plaatsvonden veranderde de manier waarop ik naar uitvaarten keek. Deze veranderingen leidden ertoe dat ik zelf de uitvaartbranche in wilde gaan. Op het moment dat ik met de opleiding tot uit uitvaartbegeleider bij Meander ben begonnen, had ik nog niet de intentie een eigen onderneming te starten. Ik had ruim 30 jaar onder een paraplu van een werkgever in het notariaat gewerkt. Tijdens de stages in mijn opleiding realiseerde ik me dat ik niet meer onder supervisie van een ander wilde werken. De rust en de tijd die ik inherent aan een uitvaart toeken, kon ik mijns inziens alleen in een eigen onderneming plaatsen. Vanuit deze visie ontstond Oleander Uitvaartzorg.

Wikkelgoed en duurzaamheid

Tijdens de opleiding heb ik kennis mogen maken met Monique Rang, die voor mij met Wikkelgoed een eye-opener was omtrent alternatieve manieren van opbaren en uitvaren van overledenen. Al een aantal keer heb ik Monique kunnen uitnodigen op open dagen/beurzen. Wat betreft duurzaamheid ben ik op dit moment in het bezit van de Bio-Sac 200, een alternatief voor het gebruik van een koelplaat of thanatopraxie.

De waarde van tijd

In het organiseren van een uitvaart zijn tijd en rust van essentieel belang, zowel voor de familie als voor mezelf. Als ik zelf de tijd en aandacht heb voor een familie dan ervaren zij die rust. Ik geef families altijd de mogelijkheid om over elk aspect van de uitvaart zelf na te denken. Zo raken zij echt verbonden met de gehele uitvaart. Hierin is het mijn taak om zo goed mogelijk te luisteren, door te vragen en terug te koppelen of ik het goed heb begrepen. Verdriet mag in dit proces de ruimte krijgen, zonder oordeel. In mijn ogen heeft verdriet alles te maken met liefde. Daarom wil ik de uitvaart zodanig begeleiden dat men hier een mooie herinnering aan overhoudt. Een prettige herinnering die in gedachte naast het gemis van een dierbare kan staan.

Een bijzondere uitvaart

Toen Wikkelgoed me vroeg wat een bijzondere uitvaart is die ik heb meegemaakt besefte ik me dat ik elke uitvaart bijzonder vind. Ik ga altijd met een open vizier naar de familie en probeer me in hun situatie in te leven. Hierin sta ik open voor alle keuzes. In Den Haag mocht ik bijvoorbeeld een Hindoestaanse vuurdienst meemaken, een uitvaart vol rituelen. Het organiseren en uitvoeren van deze rituelen nam de vele familie in eigen handen, waardoor ik slechts de logistieke begeleiding deed.

De toekomst van uitvaarten

In mijn ogen hoeven er in de toekomst geen specifieke dingen te veranderen in uitvaarten. De trend dat families veel eigen inbreng hebben mag en zal worden doorgezet. Wij van Oleander bewegen altijd geheel mee met de wensen van de familie, zodat de familie en de uitvaarverzorger met een goed gevoel afscheid van elkaar kunnen nemen. Als de wensen van mensen veranderen, dan veranderen wij mee. Onderlinge concurrentie en collegialiteit vind ik echter wel een belangrijk punt waarop verandering kan plaatsvinden. Hiervoor zet ik mij fanatiek in door netwerkbijeenkomsten en gezamenlijke inkoop te organiseren met een aantal ondernemingen in de regio.

Send message to moderator