Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Morendo

  1. Home
  2. »
  3. Morendo
Contact Information
Address:
Eg-Weg 13, Zuidbroek, Nederland, 9636 HX
Description:

Morendo

Het begin

In 2013 hebben we besloten een eigen uitvaartonderneming te beginnen. Doordat we al veel uitvaarten van familie en vrienden hadden meegemaakt, die naar onze mening te standaard of protocollair waren, vonden we dat sommige dingen anders geregeld moesten kunnen worden. Die ontevredenheid wakkerde een verlangen aan om zelf uitvaarten te regelen op onze eigen service-gerichte manier.

Morendo

Het bedenken van een goede naam voor onze onderneming was niet altijd zo eenvoudig, totdat wij een mooie muziekterm tegenkwamen die bij ons bedrijf zou passen. De naam Morendo betekent in de muziek dat musici aan het einde van het muziekstuk het geluid steeds zachter laten klinken tot op de grens van onhoorbaarheid. Daarin zagen wij de mooie symboliek van een rustig en waardig afscheid.

Bewuste keuzes

Al tijdens de opleiding voor uitvaartverzorging maakten wij kennis met wikkelgoed. Voor ons was het ook nieuw te weten dat je niet per se in een kist begraven of gecremeerd hoeft te worden. Wij vinden het prettig mensen te informeren over de vele mogelijkheden rondom een uitvaart.
Doordat mensen zelf bewuste keuzes maken krijgt een uitvaart ook een veel persoonlijker tintje. Omdat wij geen geld verdienen aan kisten, wikkelgoed, bloemen, grafmonumenten enzovoort, kunnen wij geheel belangeloos adviseren. De nabestaanden ervaren dit als zeer prettig.

Geen zorgen om de uitvaart

Voor ons staat altijd het belang van de opdrachtgevers op de eerste plaats. Wij willen hen een goed gevoel geven en geruststellen dat zij zich om de uitvaart geen zorgen hoeven te maken. Wij hebben kwaliteit van dienstverlening hoog in ons vaandel staan en werken daar voortdurend aan. Ook streven we ernaar laagdrempelig te zijn in onze omgang. Vaak merken we dat nabestaanden een band met ons krijgen in de loop van de dagen voorafgaand aan de dag van de uitvaart. Daarnaast geven we tips bij de afwikkeling van het nalatenschap en waar nodig bieden we ondersteuning bij de verwerking van het verlies.

De toekomst en duurzaamheid

De uitvaartbranche zal zich steeds meer moeten richten op de behoeften van nabestaanden, die goede, transparante service, aandacht en een eerlijke factuur verwachten.
Ook is er voor de uitvaartbranche een taak weggelegd op het gebied van duurzaamheid. Daarin draagt elk mens een verantwoordelijkheid. In onze onderneming hebben we er daarom voor gekozen geen uitvaartkisten van spaanplaat aan te bieden. Wij hebben een goed en voordelig alternatief: een kist van massief onbehandeld hout. Maar natuurlijk is ook wikkelgoed in combinatie met een opbaarplank of een wilgentenen-baar een duurzame keuze. Bij onze advisering vertellen wij welke opties duurzamer zijn zodat men deze in overweging kan nemen. Er zijn veel duurzame alternatieven die niet per definitie duur hoeven te zijn. Vaak zijn ze zelfs voordeliger. Denk bijvoorbeeld maar aan de keuze van bloemen. Je plukt een mooi seizoensboeket uit eigen tuin, heel persoonlijk, oogt mooi en hoeft niks te kosten.

Eenvoudig Afscheid-GL-© Marleen Annema-4394

Send message to moderator