Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Mare Uitvaartbegeleiding

  1. Home
  2. »
  3. Mare Uitvaartbegeleiding
Contact Information
Address:
Mozartlaan 127, Den Haag, Nederland, 2555 JH
Description:

Mare Uitvaartbegeleiding

Graag stellen we je voor aan Liza Brinkmann-Geerling van Mare Uitvaartbegeleiding:

De start

Van jongs af aan ben ik zeer regelmatig in aanraking gekomen met de dood. Zowel van naaste familieleden als van klasgenoten en vrienden. Een aantal jaren geleden overleed de zoon van mijn beste vriendin. In de voorbereiding van de uitvaart ben ik nauw opgetrokken met de uitvaartbegeleidster. Een heftige periode die mij liet inzien wat bijzonder het is mensen te mogen bijstaan op een dergelijk moment in hun leven. Een paar jaar later ben ik, aanvankelijk uit nieuwsgierigheid, de opleiding gaan volgen tot uitvaartbegeleider bij Meander. In 2023 ben ik met Mare Uitvaartbegeleiding gestart en daadwerkelijk aan de slag gegaan in dit prachtige vak.

Een persoonlijk afscheid met rust en zorg samen vormgeven

Wanneer iemand is overleden moet er veel geregeld worden. Er komt een hoop op mensen af en tegelijkertijd is er veel emotie. Ik vind het van belang rust te brengen. Niet alles hoeft meteen geregeld te worden, het kan stap voor stap. Ik neem de tijd als ik bij de families ben. Ik luister naar hen en hoor graag wie hun dierbare was en hoe de laatste periode is geweest. Hierdoor ontstaat vertrouwen en ruimte om met rust en zorg invulling te geven aan een persoonlijk afscheid dat past bij de nabestaanden en bij de overledene. Alles is bespreekbaar en ik doe mijn uiterste best met elkaar invulling te geven aan de wensen die er zijn.

De dood en alles daar omheen is steeds meer bespreekbaar.

Doordat steeds meer bespreekbaar is, zie ik een groter wordende behoefte wensen rondom overlijden vooraf te bespreken en/of vast te leggen. Graag ga ik hierover in gesprek. Dat kan als de dood nog een tijdje op zich laat wachten, maar ook als deze voor de deur staat. Het liefst maak ik van tevoren kennis met degene die gaat overlijden, ook voor de naasten kan dat waardevol zijn. Wanneer uitvaartwensen duidelijk zijn, brengt dat voor iedereen rust. Als het moment dan daar is, heeft de kennismaking al plaatsgevonden en komt er op dat intieme moment, vlak na overlijden, geen vreemde binnen stappen.

Voor het aanvragen van het boekje “Mijn laatste wensen”, kunt u ook bij Mare Uitvaartbegeleiding terecht.

Mogelijkheden

Tegenwoordig is er veel mogelijk. Naast het ‘reguliere’ begraven is natuurbegraven een mooie ontwikkeling. Steeds vaker wordt een afscheidsplechtigheid georganiseerd op een alternatieve locatie (huiskamer, sportkantine, strand, etc.). We zitten niet meer vast aan de aula van een crematorium of begraafplaats. Een kist is allang niet meer vanzelfsprekend. De uitvaartmand komst steeds vaker voorbij en ook de lijkwade is in opkomst. Persoonlijk vind ik een wade zeer “aaibaar”, door de zachte stoffen en de contouren die je nog ziet van de overledene. Met in de toekomst de mogelijkheid van resomeren, zal de keuze voor een wade denk ik steeds vaker gaan voorkomen. Daarom heb ik mij verdiept in de producten van Wikkelgoed, een aantal producten opgenomen in mijn kistenboek en een training gevolgd voor het vouwen van de lijkwade.

Met alle mogelijkheden van nu, kan elke uitvaart bijzonder worden, zonder dat het direct heel “excentriek” hoeft te zijn. Aandacht voor detail, de omhulling van het lichaam, de locatie waar de plechtigheid plaatsvindt, zorg voor het totaal; allemaal zaken die naar mijn mening bijdragen aan een bijzondere en bovenal persoonlijke uitvaart. Daar zet ik mij dagelijks met alle liefde voor in.

Send message to moderator