Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Luna liefdevol afscheid

  1. Home
  2. »
  3. Luna liefdevol afscheid
Contact Information
Address:
Oeverwallaan 7, 2498 BV Den Haag, Nederland, 2498BV
Description:

Luna Liefdevol Afscheid

Mijn naam is Helma Luiten en ik ben uitvaartbegeleider en eigenaar van Luna Liefdevol afscheid.

Helma Luiten-uitvaartbegeleiding

Een liefdevolle herinnering

Ik ben geen traditionele begrafenisondernemer die bepaalt, maar iemand die luistert, mogelijkheden aandraagt en jou de ruimte geeft om zelf te bepalen hoe het afscheid eruit komt te zien. Je kunt op mij rekenen voor coaching en ideeën. Wat ik zo mooi vind aan dit beroep is de relatie die je in korte tijd opbouwt en de samenwerking om er een buitengewoon liefdevolle herinnering van te maken. Het is heel bijzonder om een tijdje met een familie mee te lopen op een intens moment in hun leven. Ik hoop dat ik wat lichtheid breng in de uitvaartwereld. Geen stijfheid, maar persoonlijk contact. Nabijheid zou je kunnen zeggen, waardoor een afscheid precies zo kan gaan zoals jij het wil.

Vormgeving van een uitvaart

Voor mij is betrokkenheid en nabijheid belangrijk. Ik neem de tijd om te luisteren naar wat er speelt en wat de wensen zijn. Ik vraag tussendoor naar wie de overledene was, hoe de relatie met hem of haar was en wat diegene belangrijk vond. Dat brengt mij op ideeën die ik weer voorleg aan de nabestaanden. Ik kom vaak meerdere keren in de week langs, om stap voor stap de uitvaart vorm te geven. Wat mensen zelf willen en kunnen, dat doen ze zelf. Ik ben van mening dat dit hen helpt in hun rouwproces. De andere dingen neem ik met liefde uit handen. Met elkaar geven we zo vorm aan een mooi en persoonlijk afscheid.

Wat bracht mij ertoe uitvaartbegeleider te worden en een eigen onderneming te starten

Na het overlijden van mijn vader kwam ik eigenlijk voor het eerst echt met een uitvaartbegeleider in aanraking en voelde ik mij ertoe getrokken. Het zaadje hiervoor was al eerder gepland, door het ziek worden en sterven van mijn lieve vriendin Johanne, al wat langer geleden. Ik heb het stervensproces van dichtbij meegemaakt en gezien hoe leven en dood dicht bij elkaar liggen. Een periode met veel verdriet, maar ook veel helderheid en diep contact. Ik weet hoe het is om van iemand afscheid te moeten nemen die nog vol in het leven staat, en hoe waardevol het is als dat op een goede manier gaat. De aandacht en verdieping die hier voor nodig is, wilde ik graag aan mensen geven.

En dat wilde ik op mijn manier doen. Op een modern en losse én stijlvolle manier, met creativiteit, eerlijke tarieven en duurzame oplossingen. En daar hoorde een eigen onderneming bij!

De naam Luna Liefdevol afscheid

Luna betekent maan en staat voor mij symbool voor het licht in het donker. De maan geeft mij rust en kracht. Op een nacht toen ik niet kon slapen en lag te pieren, liep ik naar het toilet. Precies op dat moment scheen een volle maan krachtig door het dakraam van onze badkamer. Toen wist ik het: ik ging mijn uitvaartonderneming starten en deze zou de naam Luna krijgen.

Duurzaamheid

Aandacht voor de natuur en onze toekomst is voor mij belangrijk. Ik eet bewust geen vlees, pak de fiets als het kan (ook naar mijn opdrachtgevers) en rijd een zuinige auto.
Mijn opdrachtgevers maken hun eigen keuzes. Vaak zijn het mensen die bewust in het leven staan. Als het kan en gepast is leg ik uit wat milieuvriendelijkere alternatieven zijn en help hen bewuste keuzes te maken. Waden van biologisch geteeld katoen en de Fair Trade stoffen van Wikkelgoed zijn zo’n duurzaam alternatief.

Send message to moderator