Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Loes Stuij

  1. Home
  2. »
  3. Loes Stuij
Loes-Stuij-uitvaartbegeleider-Bewust-natuurlijk-afscheid-nemen-Deventer-pytkwax6dlpg9g1x0kqupofsg34dfc9il59v3flelo
Contact Information
Address:
Fockinckstraat 35, Deventer, Nederland, 7415 RW
Description:

Loes Stuij natuurlijk, bewust afscheid

Graag stellen we je voor aan Loes Stuij Natuurlijk, bewust afscheid:

Loes-Stuij-uitvaartbegeleider-Deventer-e.o.-pym5iksjyby4xt70p99o66no39zukvxljamsnuye1s

Een uitvaart met Loes

Op het moment van afscheid nemen komt er veel op je af. Het is belangrijk om bewust bij deze momenten stil te staan en de tijd te nemen. Wanneer je er klaar voor bent, kun je mij bellen en ik zal er voor je zijn. Ik luister naar je in alle rust, naar je emoties en naar wat dit afscheid voor jou betekent.

Ik begrijp dat ieder mens uniek is, met zijn eigen gewoontes, kijk op het leven en manier van keuzes maken. Daarom is het belangrijk om deze persoonlijke elementen op te nemen in de afscheidsdienst, zodat het afscheid een mooie persoonlijke afronding van het leven wordt.

Een uitvaart, waarin je de overledene herkent. Een dierbare herinnering.

Het vinden van troost

Al van jongs af aan heeft de dood voor mij bij het leven gehoord. Als (psychiatrisch) verpleegkundige ben ik regelmatig geconfronteerd met de dood. Ook in mijn persoonlijke leven heb ik te maken gehad met het verlies van dierbaren. Sommige uitvaarten zijn mij altijd bijgebleven vanwege hun karakteristieke elementen die zo typerend waren voor de overledene. Deze karakteristieke elementen hebben ervoor gezorgd dat hun uitvaart deel is geworden van mijn dierbare herinneringen aan die persoon. Dit troost mij bij het verder gaan met mijn leven. En dat is precies wat ik jou ook gun. Daarom ben ik dit werk gaan doen.

Bewust afscheid nemen

Bewust afscheid nemen geeft je de mogelijkheid om keuzes te maken die passen bij de overledene en bij jou. Tegelijk merk ik vaak dat mensen geen idee hebben als je vraagt naar wensen bij de uitvaart. Begraven of cremeren, dat is vaak nog wel duidelijk, maar verder… Vaak weten mensen immers ook helemaal niet wat er allemaal mogelijk is. Daarom ga ik in gesprek over het leven wat iemand geleid heeft, hoe iemand in het leven stond. Waar was iemand graag, hoe werden feestdagen gevierd, welke mooie momenten werden gekoesterd, wat vond iemand moeilijk in het leven? Zijn er rituelen die betekenis hebben?

Het vinden van betekenis

Tijdens dit gesprek heb ik mijn oren en ogen open. Ik hoor details om op door te vragen. Ik zie hoe het huis ingericht is, welke spullen belangrijk zijn en welke sfeer er hangt. Dat zijn allemaal elementen die van betekenis kunnen zijn bij het afscheid. Daardoor kan ik je gericht informeren welke mogelijkheden er zijn, ook met het oog op duurzaamheid. Past een kist, mand of wade bij de overledene? Welke keuze je ook maakt, er zijn milieuvriendelijke mogelijkheden. Zo is een wade van Wikkelgoed gemaakt van natuurlijke materialen. Het langzaam toedekken van de overledene wordt vaak als een liefdevolle en geleidelijke manier van afscheid nemen ervaren.

Mogelijkheden van begeleiding

Als uitvaartbegeleider kan ik je op verschillende manieren ondersteunen. Bij het begeleiden van de gehele uitvaart neem ik de tijd om naar je te luisteren en te begrijpen wie de overledene was. Samen bespreken we de belangrijke momenten die van belang zijn voor het afscheid en zorg ik ervoor dat alles op tijd geregeld wordt, zodat jij de ruimte hebt om afscheid te nemen op jouw eigen manier.

Als je al precies weet hoe je jouw uitvaart wilt vormgeven, vind je het misschien fijn om zelf alles te regelen. Je bent niet verplicht om een uitvaartbegeleider in te schakelen. Informatie over wat er gedaan moet worden is op internet of in boeken te vinden. Mocht je toch enige begeleiding of hulp willen, dan sta ik graag voor je klaar op basis van mijn uurtarief.

Send message to moderator