Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Liemve Uitvaartbegeleiding

  1. Home
  2. »
  3. Liemve Uitvaartbegeleiding
Contact Information
Address:
Geleenstraat 33, IJmuiden, Nederland, 1972 SH
Description:

Liemve Uitvaartbegeleiding, Henriette de Bruijn

Ik ben net begonnen met Liemve Uitvaartbegeleiding. Vroeger was ik kraamverzorgster, maar nu sta ik aan de andere kant van het levensproces. Beide kanten van het leven zijn bijzonder en het een is onlosmakelijk verbonden aan het ander. Ik heb daarom altijd al een bepaalde interesse in de dood gehad en alles wat er bij een uitvaart komt kijken. Mijn hart heeft altijd al bij dit vakgebied gelegen.

Ruimte voor gevoel

Ik vind het heel belangrijk dat er ruimte is voor het gevoel, dus daar wil ik me met name op richten. Bij een uitvaart kunnen veel verschillende gevoelens loskomen. Gevoelens van liefde en verdriet. Dat kan overweldigend zijn en op zo’n moment ben ik er om te laten zien welke wegen er allemaal bewandeld kunnen worden. Uiteindelijk is de keuze aan de nabestaande, maar ik zie mezelf als een schakel in het geheel. Ik wil mensen laten ervaren dat de dood niet eng is. Daarom raad ik ook graag de producten van Wikkelgoed aan. De dood wordt dan benaderbaar en dat heeft een functie in het rouwproces.

Saamhorigheid

De mooiste uitvaart die ik heb meegemaakt is eigenlijk de eerste die ik heb meegemaakt. Ik denk dat dat voor veel mensen wel opgaat. Ik was toen 16 jaar en het ging om de opa van mijn vriend. Het was een vrij normale uitvaart, maar de saamhorigheid die het teweegbracht was heel bijzonder om te voelen. Het gaf een heel warm gevoel en het inzicht dat afscheid nemen op een mooie manier kan. Achteraf gezien denk ik dat mijn liefde voor het vak daar al is ontstaan. Maar in principe is elke uitvaart bijzonder, want afscheid nemen kan maar één keer.

 

Henriette de Bruijn van Liemve Uitvaartbegeleiding

Send message to moderator