Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

La Vida uitvaartbegeleiding

  1. Home
  2. »
  3. La Vida uitvaartbegeleiding
Contact Information
Address:
Burgemeester Tijmesstraat 44, Emmen, Nederland, 7822 EG
Description:

La Vida uitvaartbegeleiding

Graag stellen wij u voor aan Margriet Hassing-Geerts van La Vida uitvaartbegeleiding.

Margriet Hassing-Geerts van La Vida uitvaartbegeleiding

Het begin

Na het te jong overlijden van mijn moeder kwam er een denkproces bij mij op gang. Ik ging nadenken over hoe een uitvaart en de weg hiernaartoe eruit zouden moeten zien. Ik heb het idee dat steeds meer mensen iets anders willen dan een standaard uitvaart en ik geloof dat het ook echt anders kan. Uiteindelijk besloot ik het niet te laten bij slechts ideeën en voegde ik de daad bij het woord. Ik begon aan een opleiding in de uitvaartwereld, rondde deze met succes af en heb nu mijn eigen bedrijf: La Vida uitvaartbegeleiding.

La Vida uitvaartbegeleiding

‘La Vida’ betekent ‘het leven’, en staat voor hoe de uitvaartbegeleiding er zowel bij in ‘het leven’ is door o.a. het voorgesprek, als in de begeleiding van nabestaanden na ‘het leven’. Dit maakt dat een uitvaart veel meer is dan slechts begraven of cremeren. Een uitvaart is 100% liefde, het is het laatste dat je voor iemand kunt doen.

De vormgeving van een uitvaart

Het bieden van de laatste zorg, met alle aspecten die hierbij horen, is mij op het lijf geschreven. Het is mijn doel om bij een uitvaart recht te doen aan de overledene, om een weerspiegeling van het leven te creëren. Ik kijk naar wat de nabestaanden nodig hebben om goed afscheid te kunnen nemen. Ik geef ze ruimte en rust om over hun keuzes na te denken, want niet alles hoeft binnen één dag te worden geregeld. Door te luisteren en door mijn empathisch vermogen kan ik de wensen van de overledene en de nabestaanden vertalen naar een persoonlijke uitvaart. Een persoonlijke uitvaart is een goed begin van het rouwproces. Een uitvaart, maar ook voor de periode tussen overlijden en de uitvaart, waar de nabestaanden met een warm gevoel op terug kunnen kijken.

De toekomst

Ik denk dat uitvaarten steeds persoonlijker en completer zullen worden. Tegenwoordig kan en mag alles en dat beginnen de mensen steeds meer in te zien. Dit vind ik een geweldige ontwikkeling, want zo krijgt iedereen de mogelijkheid om een uitvaart persoonlijk te maken! Familieleden die gaan zingen of op een instrument spelen. Zelf gaan spreken, dansen op een uitvaart, het brengt mensen samen. Een persoonlijke uitvaart maak je samen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een duidelijke rol in mijn onderneming. Voor rouwkaarten gebruik ik bijvoorbeeld altijd duurzaam papier. Daarnaast werk ik samen met leveranciers van duurzame kisten, manden, draagbaren en waden. Ik informeer nabestaanden ook altijd over de mogelijkheden wat betreft natuurbegraafplaatsen.

Ontmoeting en kennismaking met Wikkelgoed

Tijdens een inspiratiedag van Meander uitvaartopleidingen in Zwolle, heb ik Monique Rang van Wikkelgoed ontmoet. Ik was toen erg onder de indruk van de persoonlijke touch van haar producten. De waden en baren maken het opbaren intiemer en zachter.

Send message to moderator