Aangesloten uitvaartbegeleiders

Hier vindt u alle uitvaartbegeleiders die met ons samenwerken.

Herman Bakker Uitvaartzorg

  1. Home
  2. » Herman Bakker Uitvaartzorg
Contact Information
Address:
Hoge Rij 103, Deventer, Nederland
Phone:(0570) 60 66 44
Description:

Herman Bakker Uitvaartzorg

Graag stellen wij u voor aan de huidige vestigingsmanager van Herman Bakker Uitvaartzorg: Alexander IJsendorn (helemaal links op de foto).

Het team van Herman Bakker uitvaartzorg

Onmiskenbare belangstelling

In de voetsporen treden van Herman Bakker, de oprichter van dit persoonlijke uitvaartbedrijf, is een eervolle uitkomst van mijn jarenlange belangstelling voor de uitvaartwereld. Na mijn sociaalpedagogische en sportopleidingen begon mijn loopbaan in eerste instantie als zweminstructeur. Mijn interesse in managen leidde er al snel toe dat ik bedrijfsleider werd bij zwembad Molenallee op de Veluwe. Hier werd echter de fascinatie die ik als kind al had voor uitvaarten geen eer aan gedaan. Mijn eerste stap was contact opnemen met Herman Bakker, waar ik in dienst kwam als uitvaartleider. Hier werd ik ervaren in de zorg voor overledenen, het overleggen met nabestaanden en het begeleiden van uitvaarten. Ik ervaar het als een voorrecht om nu leiding te mogen geven aan ons mooie uitvaartbedrijf. Het is erg waardevol om er op deze manier te kunnen zijn voor de nabestaanden in een voor hen zo moeilijke periode.

Persoonlijke benadering en een vertrouwd gevoel

Bij Herman Bakker Uitvaartzorg koesteren wij een oprechte belangstelling in de mensen waar wij mee werken, dan pas kun je namelijk wezenlijk iets betekenen voor een ander. Bij elke uitvaart is een en dezelfde uitvaartleider betrokken, van beging tot eind. Herman Bakker Uitvaartbegeleiding bestaat naast mij uit Harry Maalderink, Charles de Mari en sinds kort ook Jeanette van der Beek, Majette de Lange en Yvonne van Leeuwen. Wij kennen allen het vak en de omgeving, maar ook de vragen, wensen en verwachtingen van nabestaanden. Naast een oog voor detail vinden wij aandacht en rust van groot belang, net als het bieden van ruimte voor eigen ideeën. Achter de schermen zetten wij altijdgraag een stapje extra om deze ruimte voor de familie te creëren. Wij zijn pas tevreden als de nabestaanden ondanks hun verdriet toch met een goed gevoel naar huis kunnen.

Een bijzondere ervaring

Een erg bijzonder afscheid dat ik mocht begeleiden was dat van een dame die op 43-jarige leeftijd was overleden. Het bespreken van de uitvaartkist werd zo lang mogelijk uitgesteld, maar het moest er natuurlijk een keer van komen. Toen ik de echtgenoot, zijn ouders en de ouders van de overledene uitlegde dat een uitvaartkist niet verplicht was, kreeg het gesprek een interessante wending. Vragen als: ‘’maar hoe moet het dan als ze begraven wordt?” “gaat ze dan op net zo’n soort sjoelbak (zij lag opgebaard op een opbaarplank) als dit?” De familie werd uiteindelijk erg enthousiast van de mogelijkheden die zij vonden. De moeder besloot zelfs dat zij dit later ook wel wilde. Uiteindelijk is gekozen voor een opbaarplank en lijkwade. Toen wij, in een kleine en intieme kring, bij het graf stonden haalde de echtgenoot nog even de wade van haar gezicht, kuste zijn vrouw gedag en pas vlak voordat zij aan de aarde werd toevertrouwd deed hij de wade weer over haar gelaat. Het was helemaal geen naar gezicht, maar juist een mooi beeld.

De toekomst

Tegenwoordig weten nabestaanden veel beter wat ze willen dan vroeger. Een aantal jaar geleden belde men vanzelfsprekend de begrafenisondernemer in de omgeving. Deze bepaalde dan in grote lijnen hoe de uitvaart uitgevoerd werd. Tegenwoordig kunnen nabestaanden gelukkig een veel beter beeld schetsen van wat er kan en wat zij willen. Ook is er een veel grotere keuze aan uitvaartkisten, rouwkaarten, locaties en mogelijkheden. Wij vinden het belangrijk voor mensen om te weten dat zij altijd vrij zijn in hun keuze voor een uitvaartbegeleider. Vandaag de dag zijn deze er namelijk in alle soorten en maten, van stijlvolle uitvaartleiders met jacquet en hoge hoed tot zij die zingend met de familie rond de kist dansen en alles daar tussenin. Het zou mooi zijn als mensen peilen welke uitvaartonderneming wat in huis heeft, en zo kunnen kiezen wie er bij hen past.

Herman Bakker Uitvaartzorg en duurzaamheid

Wij vinden het erg belangrijk om duurzaamheid bespreekbaar te maken. Wij wijzen nabestaanden onder andere op uitvaartkisten en opbaarplanken die van snelgroeiend binnenlands hout gemaakt zijn, zoals wilgenhout en populierenhout. Ook letten wij erop dat de binnenbekleding van duurzaam materiaal gemaakt is, zoals linnen en hennep. Door goed te kijken naar de planning en locaties proberen wij het vervoer altijd zo duurzaam mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van alternatieven zoals de elektrische rouwauto, de uitvaartbus en voor kortere afstanden de uitvaartbakfiets. Ons drukwerk verzorgen wij onder andere op ongebleekt papier, en wij raden ook gerecycled papier aan. Een ander mooi alternatief waar niet vaak aan wordt gedacht is het maken van een bloemstuk uit eigen tuin of van seizoensbloemen. Dit geeft een uitvaart zowel een persoonlijk als een duurzaam karakter.

Herman Bakker Uitvaartzorg