Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

hart & ziel uitvaarten

  1. Home
  2. »
  3. hart & ziel uitvaarten
Contact Information
Address:
Langendijkstraat 13, Haarlem, Nederland, 2013 EL
Description:

hart & ziel uitvaarten

Graag stellen wij u voor aan Elise Alders en Martine Klumper van hart & ziel uitvaarten.

Liefde en aandacht

hart & ziel uitvaarten is begonnen vanuit ons verlangen om samen iets te doen wat ertoe doet. Veel ideeën zijn de revue gepasseerd, en het organiseren van uitvaarten bleef hangen. Wij geloven dat we met een beetje meer liefde en aandacht kunnen bereiken dat mensen laten zien wie ze zijn. Met dit als uitgangspunt hebben we beide ervaring opgedaan met de opleiding en zijn we met hart en ziel begonnen aan ons eigen uitvaartbedrijf.

hart & ziel uitvaarten

Bij het organiseren van elke uitvaart kijken en luisteren wij goed naar wat er bij de overledene en de nabestaanden past. Hierin spelen voor ons aandacht en zorgvuldigheid een belangrijke rol. Pas als je echt aandacht geeft aan de mensen die je voor je hebt kun je erachter komen wat de beste vorm van afscheid is. Wij zijn pas tevreden als de nabestaanden en aanwezigen zeggen dat de uitvaart past bij wie de overledene was. Doordat wij het bedrijf met zijn tweeën besturen kunnen wij samen ontladen, lachen en huilen, zodat we daarna weer alle ruimte hebben voor de gevoelens van de nabestaanden.

Bijzondere ervaringen

Elke uitvaart ervaren wij als iets bijzonders. Het blijft elke keer weer speciaal om een week lang deel uit te maken van een familie. Het is bijzonder om samen met de familie na te denken over wat hun verhaal is en hoe dit het beste vorm gegeven kan worden in het afscheid. Ook hebben we wel eens mensen van Surinaamse of Joodse afkomst begraven, waardoor we heel andere rituelen van dichtbij konden meemaken en organiseren.

De toekomst

Wij komen het steeds meer tegen dat mensen graag zelf dingen onder handen nemen. Ook worden alternatieve manieren van begraven steeds minder gezien als ‘gek’ of ‘vreemd’. In lijn met deze ontwikkeling zien wij het graag gebeuren dat mensen iets minder kijken naar wat ‘hoort’, maar naar wat bij hen past.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt zeker een rol in onze organisatie, we proberen altijd met efficiëntie te werken. Ook hanteren we graag kisten die dichtbij geproduceerd zijn en van snelgroeiend hout worden gemaakt. We vragen altijd naar het belang dat de nabestaanden hebben bij duurzaamheid, zodat we nog meer kunnen doen. Zo hebben wij Wikkelgoed ontmoet omdat een familie naar ons toe kwam met de vraag wat de mogelijkheden waren naast een kist. Monique Rang heeft ons toen enorm geholpen met ‘hoe en wat’.

Send message to moderator