Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Funeral Quest uitvaartbegeleiding

  1. Home
  2. »
  3. Funeral Quest uitvaartbegeleiding
Contact Information
Address:
Bogortuin 93, Amsterdam, Nederland, 1019 PE
Description:

Funeral Quest uitvaartbegeleiding

Graag stellen wij u voor aan Anne-Marie Boogaarts van Funeral Quest uitvaartbegeleiding:

Anne-Marie Boogaarts van Funeral Quest uitvaartbegeleiding

Het begin

Na een bijzonder sterk en goed gevoel omtrent de uitvaartbranche, ben ik met 500% inzet aan het werk gegaan: opleiding gevolgd, stages gelopen en Funeral Quest uitvaartbegeleiding opgezet. Na een aantal stages en de eerste uitvaarten begreep ik dat ik voor het bijstaan van de families en het organiseren van de uitvaarten helemaal vrij wil kunnen zijn in mijn keuzes. Alleen op die manier kan ik ervoor zorgen dat het echt helemaal past bij een persoon of een familie.

Funeral Quest uitvaartbegeleiding

Funeral Quest vertaalt als een zoektocht naar je uitvaart. Een uitvaart is geen vast gegeven, tegenwoordig niet meer. In de dagen tussen overlijden en uitvaart is een familie regelmatig aan het zoeken naar de juiste weg. Ik steun en begeleid daarin en zorg dat we samen goed aankomen aan het einde van deze weg: de dag van het afscheid.

Het organiseren van een uitvaart

Het organiseren van een uitvaart doe ik met hart en ziel, veel liefde en empathie. En in rust! Een familie moet zich gesteund, gehoord en begrepen voelen. Het is belangrijk dat zij het vertrouwen hebben dat de uitvaart goed zal gaan. De organisatie moet helemaal staan, tot in de kleine puntjes goed georganiseerd. Als dat allemaal goed is doorgesproken en we allemaal zeker weten dat alle wensen zijn ingevuld, dan is het een succes. Het belangrijkste is dat de uitvaart uiteindelijk past bij de situatie en de personen. Daarom organiseert Funeral Quest een uitvaart die bij je past, in de breedste zin van het woord. Met veel respect voor allen en zeker voor de overledene. Ook financieel moet het passen.

Het verdriet van nabestaanden

De nabestaanden probeer ik zoveel mogelijk ruimte te geven om met hun verdriet om te gaan, om het te tonen. Er moet rust en ruimte zijn voor het verdriet van de nabestaanden. Persoonlijk raakt het verdriet me weleens, maar laat ik het snel los, met de gedachte dat het niet mijn verdriet is.

De toeomst

Ik hoop dat de ontwikkelingen waar we nu in bezig zijn door worden gezet: dat er meer uitvaarten worden georganiseerd door zelfstandigen die oprecht het allerbeste wensen voor hun families, en volledig vrij zijn in hun manier van werken. Wat mij betreft zou het ook mooi zijn als de dood wat minder gezien wordt als een taboe. Vorig jaar heb ik dat getracht een duw te geven door het organiseren van de Talkshow ‘de dood en het taboe’.

Duurzaamheid

Ik probeer mijn families altijd te herinneren of aan te laten denken aan duurzaamheid en duurzame alternatieven. Voor een opbaring raad ik bijvoorbeeld altijd de Bio Sac 200 aan, een nieuwe methode waarmee een lichaam op volledig natuurlijke wijze kan worden geconserveerd.

Send message to moderator