Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Denise van de Ven Uitvaarten

  1. Home
  2. »
  3. Denise van de Ven Uitvaarten
Contact Information
Address:
Horrewaarde 16, Muiderberg, Nederland, 1399 HT
Description:

Denise van de Ven Uitvaarten

De dood als overgangsritueel, waar we allemaal voor komen te staan, intrigeert me al van jongs af aan. Na mijn studie Theaterwetenschap wilde ik in eerste instantie films maken over onderwerpen rondom de dood. Maar ik voelde toen dat ik daardoor een zekere afstand zou bewaren ten aanzien van de dood. Ik ben er toen, 21 jaar geleden, middenin gaan staan met Denise van de Ven Uitvaarten. Nu begeleid ik niet alleen uitvaarten maar kan er ook zijn in de periode van sterven.

Voor mij is de dood niet het einde

Als de dood naderbij komt, word je gewezen op de essentie van het leven. Er komen veel vragen op, maar ook vaak angst voor de dood. Om hier bewust mee aan de slag te gaan in de fase van sterven komen er inzichten en innerlijke antwoorden die heel waardevol zijn. Op die manier zie ik vaak dat het leven naar de dood toe vrediger en in meer overgave wordt ervaren. Voor mij is de dood niet het einde, maar een geboorte in een andere dimensie.

Rust en liefde

Tijdens het afscheid ondersteun ik mensen om vanuit hun eigen kracht en creativiteit het afscheid vorm te geven. Ik gebruik daarbij mijn intuïtieve waarneming en sensitiviteit. Er ontstaat altijd een heel eigen afscheid waar iedereen die ermee te maken heeft zich in gezien voelt. Ik ben er op de achtergrond, want het is hun afscheid. Ik breng een bedding van rust en liefde mee waardoor het afscheid op een heel natuurlijke wijze kan verlopen.

Een betoverend effect

Elke uitvaart is bijzonder, dat komt doordat ze allemaal iets eigens hebben, hoe groot of klein ze ook zijn. Een voorbeeld is die van een meervoudig gehandicapt meisje. Ik heb nog nooit zoveel liefde ervaren als bij haar uitvaart. Ze heeft nooit kunnen praten maar raakte met haar zijn, haar warmte en vrolijkheid iedereen op een heel diep niveau. Een betoverend effect dat heel voelbaar was tijdens haar kleurrijke uitvaart.

 

Denise van de Ven Uitvaarten

Send message to moderator