Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

De Zwaan Uitvaarten

  1. Home
  2. »
  3. De Zwaan Uitvaarten
Contact Information
Address:
Nieuwe Koekoekstraat 101, Utrecht, Nederland, 3514 ED
Description:

Nel van Ratingen, Annemieke Zwanenburg en Nathalie Swinkels

Graag stellen wij u voor aan Nel, Annemieke en Nathalie van de Zwaan Uitvaarten. Nel heeft voorheen gewerkt als vrijwilliger bij stichting Thuis Sterven en had daarnaast een kunstenaarspraktijk. Dat vrijwilligerswerk inspireerde tot het doen van een opleiding voor stervensbegeleiding. “Alle grote levensvragen komen aan bod.” Annemieke heeft in verschillende werkvelden gewerkt, van officemanager tot eigenaar van een natuurvoedingswinkel. “Als uitvaartbegeleider kan ik al mijn kwaliteiten inzetten.” Na een paar jaar als redacteur gewerkt te hebben bij de regionale omroep RTV Utrecht gooide Nathalie in 2015 gooide het roer om, volgde de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen en werd al snel bij een uitvaartonderneming aangenomen. Sinds 2019 is zij betrokken bij De Zwaan Uitvaarten.

De zwaan uitvaarten, een persoonlijke werkstijl

Onze visie is dat de dood deel uitmaakt van het leven. Onze werkstijl is persoonlijk. We ondersteunen waar dat nodig is, maar laten mensen dingen ook zelf doen als dat gewenst is. We proberen op die manier aan te sluiten bij hun leefstijl. We kunnen het gangbare weer inhoud geven, maar bewandelen desgewenst ook ongebaande paden. Een uitvaart kun je maar één keer doen en daarom is het van belang dat we meebewegen waar nodig en ons af en toe ook onzichtbaar maken. Als dat in balans is, kunnen de nabestaanden verder met het rouwproces.

Een bijzondere uitvaart

Een bijzondere uitvaart die een van ons meemaakte, is die van een 100-jarige vrouw. Haar jongste dochter van 9 kinderen kan dan pas uitspreken hoe schuldig zij zich haar hele leven gevoeld heeft over de dood van haar jongere broertje die de straat op rende en aangereden werd. Er werd geopperd dat het broertje opnieuw begraven zou worden, maar dan samen bij vader en moeder in het graf. En zo geschiedde. Een klein kistje werd getimmerd voor de opgegraven resten en naast moeders kist gezet in de kerk. Het broertje leek wel opnieuw geboren door het opnieuw te begraven. Toen pas konden ze eindelijk écht afscheid nemen.

De zwaan uitvaarten, Nel van Ratingen, Annemieke Zwanenburg en Nathalie Swinkels

Send message to moderator