Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Bloesem Uitvaart

  1. Home
  2. »
  3. Bloesem Uitvaart
Contact Information
Address:
Edisonstraat 10, 3817 VN Amersfoort, Nederland, 3817 VN
Description:

Bloesem Uitvaart

Graag stellen wij u voor aan Xandra en Caroline van Bloesem Uitvaart.

Xandra & Caroline Bloesem uitvaart

Een goede start van het rouwproces

In mijn persoonlijke ervaringen met het organiseren van afscheid ben ik erg geschrokken van de standaardisatie en emotieloosheid waarmee ik te woord werd gestaan. Op dat moment is er een zaadje bij me geplant: dit kan beter. Nadat ik een opleiding had afgerond en veel gesprekken had gevoerd over dit gegeven kwam ik erachter dat ik niet de enige was met dit verlangen. Daarom is het mijn doel geworden om nabestaanden te helpen om dit anders te beleven. Een passende uitvaart geeft namelijk kracht om de periode die volgt door te maken, wat van groot belang is.

Toegankelijkheid en oprechtheid

Te vaak worden er keuzes gemaakt op basis van onwetendheid in plaats van op basis van goed geïnformeerd verlangen. Daarom is de missie van ons bedrijf het voorzien van eerlijke informatie. Wij willen dat alles toegankelijk is voor de mensen voor wie wij werken. Daarin is oprechtheid van onze kant erg belangrijk, wij zullen nooit uit een ander belang advies geven dan dat van de nabestaanden. Op basis van eerlijke informatie laat ik nabestaanden de juiste keuzes maken zodat de uitvaart de vorm krijgt die bij de overledene past. Hierin vind ik het belangrijk om goed te luisteren naar hun verlangens en ruimte te geven voor hun gevoelens. Ik ben pas tevreden als er na afloop met een goed gevoel terug wordt gekeken op de volledige uitvaartweek.

Mijn wens voor de toekomst

Ik zou het graag zien gebeuren dat de branche toegankelijker en transparanter wordt. Op die manier hoeven de nabestaanden namelijk minder overrompeld te worden wanneer het zover is. Ook vind ik het altijd erg prettig als er niet voor een aula van een crematorium of begraafplaats gekozen wordt, tijdsdruk speelt daar namelijk een onprettige rol. Met een andere locatie kan een uitvaart persoonlijker worden en is er meer tijd om afscheid te nemen. Een andere grote wens is dat meer mensen hun laatste wensen vast willen leggen. Nu gebeurt dit slechts 1 op de 5 gevallen, waardoor nabestaanden overrompeld worden en zo te snel genoegen nemen met iets standaards.

Bloesem Uitvaart en Wikkelgoed

In mijn zoektocht naar leveranciers viel Wikkelgoed mij op. Hun visie over toenaderbaarheid en alternatieve manieren van begraven sluit volledig aan bij de visie van Bloesem Uitvaart. Elke uitvaart is bijzonder, en wij willen graag dat elke uitvaart ook zo ervaren kan worden.

Send message to moderator