Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Attendo Uitvaartzorg

  1. Home
  2. »
  3. Attendo Uitvaartzorg
Contact Information
Address:
Lange Voort 3, Oegstgeest, Nederland, 2343 CA
Description:

Attendo Uitvaartzorg, Wouter de Jonge

De uitvaartbranche werd mijn werkterrein na een flinke burn-out in 2000. Vier vragen drongen zich toen aan mij op: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en hoe vind ik dat? Daaruit kregen eerst mijn kernkwaliteiten een naam: ik ben verbindingsgericht, dienstverlenend, ondernemend, zorgvuldig, trouw, integer en creatief. Een organisch gevolg werd de uitvaartzorg en toen bleek dat ik bij Attendo Uitvaartzorg al die kwaliteiten goed in kan gebruiken.

Rust en ruimte

Tijdens mijn werk bij Attendo Uitvaartzorg sta ik op twee belangrijke pijlers: rust en ruimte. Die kun je op allerlei manieren vertalen. Ik voer bijvoorbeeld geen aannamegesprek van 1,5 uur waarin alles besproken moet worden, maar ik ontmoet een familie. En vanaf daar zien we wel welke weg we gaan bewandelen. Ik loop met ze mee, ik leid niet. Wel bewaak ik het tijdschema, geef ik af en toe een duwtje of opper een idee. Het is belangrijk dat het niet mijn afscheid wordt, maar dat van de nabestaanden.

Persoonlijke invulling van de uitvaart

Echt àlle uitvaarten zijn bijzonder. Wat mij bijblijft is de band met de families. Ik heb op mijn werkkamer een kast met ‘memorabilia’ erop – cadeautjes van families. Dat zijn bijvoorbeeld beeldjes, bijzondere schelpen uit de verzameling van een overledene, een vaas, een foto, een schalkje, een souvenir uit Jakarta, boekjes en dergelijke. Ook heb ik een ‘nationale-complimentendag-award’ ontvangen voor het bieden van ruimte voor een persoonlijke invulling van de uitvaart. Dat waardeer ik enorm.

Ik hield al van het leven en door het werken in deze branche ben ik dat nog meer gaan waarderen.

 

Wouter - Attendo Uitvaartzorg

Send message to moderator