Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Alma Liora

  1. Home
  2. »
  3. Alma Liora
Contact Information
Address:
Vlasakker 52, Wezep, Nederland, 8091 MP
Description:

Alma Liora Uitvaart- en Ritueelbegeleiding

Graag stellen we u voor aan Alma Guijt van Alma Liora Uitvaart- en Ritueelbegeleiding:

Alma Liora Uitvaar- en Ritueelbegeleiding

Waar komt de naam Alma Liora vandaan?

Mijn uitvaartonderneming heet Zielelicht, wat een afgeleide is van mijn eerste en tweede naam. Alma betekent Ziel en Liora betekent Licht. Ik ben erg dankbaar dat deze twee krachtige namen heb gekregen.

Een uitvaart met Alma Liora

Ik sta bekend als een vastberaden en zorgzame vrouw. In complexe situaties breng ik rust en werk ik stap voor stap, waarbij ik indien nodig een stapje terug neem. Ik communiceer altijd helder en duidelijk als de omstandigheden daarom vragen. Ik sta graag tot jullie dienst met mijn kennis en (levens)ervaring gedurende de week van de uitvaart van jullie dierbare. Mijn werkwijze is erop gericht om rust te brengen in complexe situaties. Ik werk stap voor stap en rem af waar nodig. Ik ben helder in mijn communicatie en stem mijn aanpak af op de omstandigheden.

Transformatie

Na het plotselinge verlies van de vader van mijn kinderen koos ik ervoor om mijn leven een nieuwe wending te geven. Ik besloot om het vak van uitvaartbegeleidster te gaan beoefenen. Ik gaf mezelf vijf jaar de tijd om deze transformatie geleidelijk in mijn leven door te voeren. Tijdens deze overgangsfase werkte ik als projectleider bij het Deltion College, wat de nodige uitdagingen met zich meebracht. Tegelijkertijd moest ik ook mijn eigen rouwproces doorlopen en mijn twee jonge kinderen bijstaan in hun rouwproces.

In die periode volgde ik diverse opleidingen en cursussen op het gebied van stervensbegeleiding en rouwbegeleiding. Ik heb bijvoorbeeld een opleiding gevolgd bij Rouwvrouw via Soulritual in Amsterdam, een jaaropleiding bij Henriëtte Doosje van Buro Nazorg in Zwolle, en Uitvaart- en Ritueelbegeleiding via www.gaandeweguitvaarteducatie.nl. Ik blijf mezelf ontwikkelen door middel van cursussen en workshops, zodat ik mijn families altijd bij kan staan met de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied.

Met een kritische blik op “duurzaam”

TNO heeft in 2014 berekent dat er bij een crematie ongeveer 208 kg CO2 vrijkomt. Dit is inclusief de autoritten van de genodigden die de afscheidsdienst bezoeken. In mijn werk probeer ik voorgenoemd aantal kilo’s zoveel mogelijk te beperken. Een thuisopbaring scheelt al, het kiezen voor een ecologisch verantwoorde kist of mand en zeker het gebruik van een wade scheelt enorm. Dat Wikkelgoed ook kritisch kijkt hoe het katoen geteeld wordt welke zij gebruiken voor hun wades, moedigt mij aan tot een fijne samenwerking met hen. Tenslotte wordt er voor iedere uitvaart die Alma Liora verzorgt een boom aangeplant via Treesisters. Een boom slaat per jaar zo’n 25 kilo CO2 op. We hopen dat de symboliek van de aanplant van een nieuwe boom tot troost kan zijn in het proces van rouw.

Send message to moderator