Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Marjanne Staal Uitvaartverzorging

  1. Home
  2. »
  3. Marjanne Staal Uitvaartverzorging
Contact Information
Address:
Koperslagerstraat 99, 8043 EM Zwolle, Nederland, 8043 EM
Description:

Marjanne Staal Uitvaartverzorging

Graag stellen wij u voor aan Marjanne Staal Uitvaartverzorging:

Marjanne Staal uitvaartbegeleiding

Het begin

Ik heb altijd al interesse gehad in alles wat met de dood en de uitvaart te maken had. Door een vriend die dit werk ging doen werd mijn interesse alleen maar aangewakkerd én bevestigd dat dit mijn richting was en ik hier prachtig werk kon verrichten. Na een periode van persoonlijke verliezen ben ik in 2002 gestart met de opleiding tot uitvaartverzorgster, en ik ben in 2004 gestart met mijn bedrijf Marjanne Staal Uitvaartverzorging Zorgzaam en Zorgvuldig. Zo willen wij werken en zijn als mens in ons werk: zorgzaam en zorgvuldig, met aandacht en betrokkenheid.

Persoonlijke uitvaartbegeleiding

Ik heb een tweetal gesprekken gehad met landelijke ondernemers en meteen werd mij iets duidelijk: dit is niet mijn manier van werken. Er was te weinig tijd en aandacht voor de families. Bij mijn eigen onderneming wordt een familie door 1 persoon begeleid: de verzorging, het regelen van de uitvaart, de invulling van de plechtigheid, het hele proces. Hierin vind ik het belangrijk dat er alle tijd is om de familie te adviseren en hen steeds uit te nodigen zoveel mogelijk zelf te doen. Het is voor ons een succes als families tevreden terugkijken op een mooi afscheid. Als wij hen verder hebben kunnen laten kijken naar wat zij zelf dachten te kunnen doen.

Een bijzondere uitvaart

Mijn eerste uitvaart met een wade was bij een vrouw van 92 jaar. Op de dag van de uitvaart hebben de kinderen haar zelf overgelegd op de wade en ingewikkeld. In de vouwen die ontstonden werden losse bloemen uit de tuin van hun moeder gestoken. Bij de plechtigheid in kleine kring zaten de kinderen en kleinkinderen om de baar heen, de wade was open. Er was geen programma, wie wat wilde zeggen of doen stond op en af en toe was er muziek. Aan het eind sloot de oudste dochter de wade. Daarna dansten zij op de muziek van The Lion King om hun moeder en oma heen en droegen haar al zingend naar de crematieruimte. Kippenvel!

De toekomst

Er zijn steeds vaker afscheidsbijeenkomsten in kleine kring, ik vind dit een mooie ontwikkeling. De families zijn dan veel vrijer en uiten zich makkelijker. Ik adviseer altijd wel om een grotere kring de gelegenheid te geven om afscheid te nemen en te condoleren en daarna in kleine kring verder te gaan. Daarnaast zou ik het mooi vinden als families wat meer open staan voor nieuwe rituelen.

Send message to moderator