Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Urnenveld Anloo

  1. Home
  2. »
  3. Urnenveld Anloo
Contact Information
Address:
Gasterenseweg 3, Anloo, Nederland, 9467 TA
Description:

Urnenveld Anloo

Ontdek Urnenveld Anloo, een bijzondere urnenbegraafplaats gelegen in het prachtige natuurgebied van de Hondsrug:

urnenveld-begraafplaats

Urnenveld Anloo

Urnenveld Anloo is gelegen in een prachtig natuurgebied dat deel uitmaakt van De Hondsrug UNESCO Global Geopark en het Nationaal Park Drentsche Aa. Dit gebied kenmerkt zich door zijn natuurschoon en stilte, ver weg van autowegen en bebouwing. Het bos waarin de grafheuvels zich bevinden, is divers en heeft een veelzijdige beplanting met loof- en naaldbomen, waaronder statige beukenlanen. Het landschap wordt gekenmerkt door hoge beuken en randbeplanting met taxus, rododendrons en hulst. Een wandeling van ongeveer 20 minuten brengt u naar het urnenveld, langs het hunebed en de grafheuvels.

Mocht u mindervalide zijn, dan is het mogelijk om per auto het perceel. Neem in dat geval contact met ons op, zodat we u kunnen assisteren bij het regelen van de toegang.

Een laatste rustplaats

Op Urnenveld Anloo kunt u ervoor kiezen om een dierbare te laten begraven in een van onze grafheuvels. De urnen worden onder kleine heuveltjes geplaatst, omringd door een kringgreppel, volgens de traditie van de Late Bronstijd. Het bos waarin de grafheuvels zich bevinden, is door de gemeente Aa en Hunze aangewezen als bijzondere begraafplaats voor urnen. De tumuli zullen altijd blijven bestaan en worden niet geruimd.

urnenveld anloo -rand

Een ceremonie op Urnenveld Anloo

De ceremonie voor de afscheidsceremonie kan plaatsvinden in ons uitvaartcentrum. Nadat de urn na 30 dagen door het crematorium is vrijgegeven, kunnen de nabestaanden zelf bepalen wanneer en hoe de plaatsing van de urn en de vorming van de tumulus plaatsvinden. Op deze manier krijgt de plaatsing een persoonlijk en vertrouwd karakter.

De visie van Urnenveld Anloo

Bij Urnenveld Anloo hechten we veel waarde aan het behoud van de natuurlijke omgeving en het respectvol omgaan met de flora en fauna. Daarom vragen we bezoekers om de aangegeven paden te volgen en de rust en sereniteit van het gebied te respecteren. Het is een plek waar men in alle rust kan reflecteren en herinneringen kan koesteren. De natuurbegraafplaats is toegankelijk voor mensen van alle achtergronden en levensbeschouwingen. We begrijpen dat iedereen zijn eigen wensen heeft als het gaat om afscheid nemen en rouwen. Daarom staan we open voor persoonlijke invulling van de uitvaartceremonie en bieden we ruimte voor rituelen en tradities die belangrijk zijn voor de overledene en zijn of haar naasten.

Milieuvriendelijke producten

Wist je dat je de producten van Wikkelgoed ook kunt gebruiken bij een crematie? Met onze natuurlijke producten, zoals de Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen en onze Hennep lijkwade, kun je het afscheid geheel vormgeven op een manier die past bij een laatste rustplaats op de natuurbegraafplaats. In ons productoverzicht kun je filteren op verschillende duurzaamheidscriteria om direct te zien welke producten voor jou passen.

Tarieven Natuurbegraafplaats

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator