Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Westerwolde

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Westerwolde
Contact Information
Address:
Alverschotenseweg 50, Hoog Soeren, Nederland, 7346 AL
Description:

Natuurbegraafplaats Westerwolde

Ontdek Natuurbegraafplaats Westerwolde, een unieke begraafplaats midden in de prachtige bossen van de Veluwe, in Assel, gemeente Hoog Soeren:

Natuurbegraafplaats Westerwolde

Onze natuurbegraafplaats is onderdeel van het gelijknamige landgoed, dat al vele jaren in eigendom is van de familie Westerwoudt. Wat ooit begon als een kleine familiebegraafplaats is uitgegroeid tot de eerste natuurbegraafplaats van Nederland. Jaarlijks vinden hier vijftig begravingen plaats, en momenteel rusten er in totaal 1800 dierbaren op onze serene locatie.

De natuur op Westerwolde

Het landgoed beslaat maar liefst 330 hectare en biedt een serene en rustgevende omgeving. Onze begraafplaats is een plek waar graven op mooie locaties in de natuur worden geplaatst in schijnbare willekeur. Hierdoor ontstaat er een gevoel van rust en harmonie. Op onze natuurbegraafplaats zijn geen verharde paden, hekken of afrasteringen te vinden. Grafmarkeringen bestaan veelal uit zwerfkeien of kleine houten bordjes, waardoor het landschap zo min mogelijk wordt verstoord. Een bijzonder aspect van natuurbegraven is dat wat uit de natuur voortkomt, ook weer terugkeert naar de natuur.

De Heilige Geest Kapel

Op ons landgoed vindt u ook de Heilige Geest Kapel, die gebruikt kan worden als aula voor een rouwdienst. Deze historische en sfeervolle kapel, ontworpen door architect J.G.A. van Dongen, biedt plaats aan honderd mensen. Daarnaast wordt de kapel regelmatig verhuurd voor rouw- en trouwdiensten en concerten.

Natuurbegraafplaats Westerwolde

De visie van Westerwolde

Bij Natuurbegraafplaats Westerwolde streven we ernaar om een harmonieuze en duurzame plek te creëren waar de natuur centraal staat. We geloven in het behoud en de bescherming van de natuurlijke omgeving en willen deze waarde doorgeven aan toekomstige generaties. Daarom hebben we strikte voorwaarden opgesteld voor natuurbegraven, zodat overledenen op een milieuvriendelijke manier kunnen worden begraven, zonder gebruik van materialen die schadelijk zijn voor het milieu.

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. In ons productoverzicht kun je filteren op ‘natuurbegraven’ om direct te zien welke producten er gebruikt kunnen worden voor natuurbegraven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen en onze Hennep lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator