Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Schapenmeer

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Schapenmeer
Contact Information
Address:
Natuurbegraafplaats Schapenmeer, Postbus, Vorden, Nederland, 7250AB
Description:

Natuurbegraafplaats Schapenmeer

Natuurbegraafplaats Schapenmeer

In het mooie kastelendorp Vorden in de Gelderse Achterhoek vindt u achter de algemene begraafplaats, Natuurbegraafplaats Schapenmeer. Wij beheren een gebied van 65 hectare en begraven op zo’n 6,5 hectare. Sinds het voorjaar van 2021 is het informatiecentrum bij het Schapenmeer dagelijks bemand. Wij zijn alle dagen van de week van 9.00 tot 17.00 uur aanwezig, ook in het weekend.

Informatiecentrum Natuurbegraafplaats Schapenmeer

Fotograaf: I. Roos

Wat is natuurbegraven?

Natuurbegraafplaats Schapenmeer komt voort uit de behoefte iets te doen voor de verbinding tussen mens en natuur. De mens maakt onderdeel uit van de natuurlijke keten van leven en dood. Je komt eruit voort en keert er weer in terug. De natuur ontfermt zich over het graf. Daarom begraven wij uitsluitend materialen die goed door de natuur kunnen worden opgenomen. Denk aan een rieten mand of wade en kleding van zijde, linnen of ongebleekte katoen voor de overledene. Het eeuwigdurend grafrecht beschermt de natuur. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven. Daarnaast hebben nabestaanden geen zorg voor onderhoud van het graf, dat gaat op in de natuur.

Natuurbeheer

Onze doelstelling is om in het gebied de kwaliteit van de natuur te verhogen. Wij willen graag meer openheid in het gebied. Dat bereiken wij onder andere door het terugdringen van de wildgroei van exoten zoals de Amerikaanse vogelkers en ruimte te maken voor terugkeer van heide. Daarmee kunnen wij het oorspronkelijke karakter terugbrengen met ruimte voor eik, beuk en berk en heesters zoals de krent, vlier en kardinaalsmuts. Kom gerust eens kijken in Vorden hoe mooi het is.

Natuurbegraafplaats Schapenmeer

Fotograaf: R. Scholtz

Vlnr: Eva Bouwmeester, Ingeborg Roos, Gery Wibbelink, op de foto ontbreekt Luuk Assinck

Wikkelgoed en natuurbegraven

Om een product te mogen gebruiken op een natuurbegraafplaats moet deze volledig natuurlijk afbreekbaar zijn. Dit houdt in dat geverfde materialen vaak niet toegestaan zijn, net als producten waarbij lijm is gebruikt. In het overzicht van lijkwaden en opbaarplanken van Wikkelgoed kunt u filteren op Natuurbegraven om te zien welke producten hiervoor geschikt zijn.

Tarieven Natuurbegraafplaats Schapenmeer

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator