Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Reiderwolde

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Reiderwolde
Contact Information
Address:
Oostwolderweg, Winschoten, Nederland, 9672 VB
Description:

Natuurbegraafplaats Reiderwolde

Ontdek Natuurbegraafplaats Reiderwolde, een unieke natuurbegraafplaats in het Groene Hart van Blauwestad, in de provincie Groningen:

reiderwolde9

De natuur van Reinerwolde

Het natuurgebied van Reiderwolde is een uitgestrekt gebied van 90.000 m2 (9 hectare) waarin onze natuurbegraafplaats is gelegen. Het gebied is voorzien van een uitgebreid wandelpadenstelsel, rust- en picknickbanken en een openlucht theater. U kunt hier in alle rust wandelen en genieten van de prachtige natuur. Ons gebied bestaat uit bossen, struweelranden, graslanden en kikkerpoelen, waardoor het een divers stukje natuur is waarin mens en natuur in harmonie samenkomen.

Een blijvende rustplaats

Op Natuurbegraafplaats Reiderwolde kunt u kiezen voor een eeuwige grafrust. De graven worden bij ons niet geruimd, waardoor u verzekerd bent van een blijvende rustplaats voor uw dierbare. Daarnaast heeft u de vrijheid om uw eigen plek te kiezen op onze begraafplaats. De natuurgraven liggen op ruime afstand van elkaar, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen.

Tijdens de uitvaartceremonie bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van ons openluchttheater. Hier kunt u een plechtigheid houden en uw dierbare herdenken. Daarnaast staat het u vrij om ervoor te kiezen de afscheidsdienst op een andere locatie te houden en uw dierbare vervolgens naar zijn laatste rustplaats in de natuur te brengen.

Een duurzaam Reinerwolde

Bij Natuurbegraafplaats Reiderwolde hanteren wij een visie gebaseerd op duurzaamheid en respect voor de natuur. Onze begraafplaats en grafzorg worden op een ecologische en milieuvriendelijke wijze uitgevoerd. Wij streven ernaar om een informele en natuurlijke plek te creëren waar zowel mens, dier als plant voordeel bij hebben. Daarom vindt u op onze begraafplaats geen grafstenen of aangelegde grafperken, maar markeert een boom, struik of ander natuurlijk element de plek van het natuurgraf. Op deze manier blijft de natuur in haar oorspronkelijke staat behouden.

Natuurgraf op Reinerwolde

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. In ons productoverzicht kun je filteren op ‘natuurbegraven’ om direct te zien welke producten er gebruikt kunnen worden voor natuurbegraven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen en onze Hennep lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

 

Send message to moderator