Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen
Contact Information
Address:
Valkeveenselaan 58, Naarden, Nederland, 1411 GT
Description:

Natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen

Ontdek natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen, een prachtige plek in het bos aan de rand van Naarden waar natuur en begraven samenkomen:

Natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen

Natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen

Op onze natuurbegraafplaats streven we ernaar om een gezonde en diverse flora en fauna te behouden. Om de biodiversiteit te stimuleren, maken we gebruik van de natuurlijke kwaliteiten van het terrein. Omgevallen bomen worden bijvoorbeeld zorgvuldig gesnoeid, waarna het snoeihout verwerkt wordt in takkenrillen langs de grens van het gebied, die beschutting en nestgelegenheid bieden aan kleine zoogdieren en reptielen. Onze wandelpaden worden goed onderhouden, en we zorgen voor een goede balans tussen open plekken en dichter begroeide gebieden.

Natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen is gelegen aan de Valkeveenselaan 58 in Naarden, achter de bestaande begraafplaats Nieuw Valkeveen. Het terrein grenst aan het Goois Natuurreservaat en maakt deel uit van het Nationaal Natuurnetwerk.

Een laatste rustplaats op Nieuw Valkeveen

Op natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen worden uitsluitend particuliere graven uitgegeven met een uitgiftetermijn van 50 jaar. Deze graven zijn bestemd voor één persoon, maar als je samen wilt liggen, is het mogelijk om een graf ernaast te reserveren. Let op, er worden geen particuliere urnengraven uitgegeven en as verstrooien is niet toegestaan op onze begraafplaats.

Een afscheid op de natuurbegraafplaats

Op de natuurbegraafplaats is een speciale ceremonieplek aanwezig. Deze biedt momenteel zitplaatsen voor 45 personen, maar er zijn altijd staanplaatsen beschikbaar. De ceremonieplek bestaat uit een tent met bewerkte boomstammen als zitplaatsen. De tent wordt opgebouwd in mei en afgebroken in september. Catering is mogelijk, maar houd er rekening mee dat er geen toilet op de natuurbegraafplaats zelf aanwezig is. Hiervoor moet je terug naar de aula. Indien gewenst kunnen wij een toiletwagen inhuren.

csm_natuurbegraafplaats

Op bezoek in de natuur

Als bezoeker kun je genieten van de rust en schoonheid van het natuurgebied. Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar die je door het bos en langs de graven leiden. Deze paden zijn gemarkeerd, zodat je makkelijk je weg kunt vinden. Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten en evenementen die passen bij de sfeer en doelstellingen van de natuurbegraafplaats. Dit kunnen bijvoorbeeld natuurwandelingen, lezingen of herdenkingsbijeenkomsten zijn. Houd onze website en sociale media in de gaten voor aankondigingen en updates.

Praktisch

Als verzamelplek bij een uitvaart geldt het adres Valkeveenselaan 58, de ingang van de huidige begraafplaats. Op de natuurbegraafplaats zelf, bij de ingang bij de slagboom aan het zandpad langs de begraafplaats, zijn vijf parkeerplaatsen beschikbaar. Deze kunnen worden gebruikt door mindervaliden tijdens een uitvaart.We vragen alle bezoekers om respect te tonen voor de natuur en de rust op de begraafplaats te bewaren. Het is belangrijk om op de aangegeven paden te blijven en geen afval achter te laten. Huisdieren zijn welkom, maar dienen altijd aangelijnd te zijn en buiten de graven te blijven.

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. In ons productoverzicht kun je filteren op ‘natuurbegraven’ om direct te zien welke producten er gebruikt kunnen worden voor natuurbegraven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen en onze Hennep lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator