Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Mookerheide

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Mookerheide
Contact Information
Address:
Heumensebaan 18, 6584 CL Molenhoek, Nederland, 6584 CL
Description:

Natuurbegraafplaats Mookerheide

Natuurbegraafplaats mookerheide

Natuurbegraafplaats Mookerheide

Sinds kort ligt er in Molenhoek op Landgoed Mookerheide een Natuurbegraafplaats. Dit bijzondere natuurgebied is rijk aan uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en geschiedenis. Zo staat het Jachtslot de Mookerheide bekend om zijn kassen, een leifruitmuur, sier- en moestuinen, een wildkelder en de sierbrug. Een ander bekend trefpunt op het landgoed is de reusachtige 7-stammige eik.

Jachtslot de Mookerheide

Een eeuw geleden bevonden zich op het landgoed achter het jachtslot een prachtige moestuin, fruitmuren en kassen. In de loop der jaren werden deze echter overwoekerd door struiken en bomen. De afgelopen jaren zijn de monumentale tuinen compleet hersteld en nu groeit en bloeit er weer van alles. Een vrijwilligersgroep van Natuurmonumenten kweekt hier producten en houdt op deze manier de kassen en de tuin in ere.

Afscheid Natuurbegraafplaats Mookerheide

Rijk aan dieren

Natuurbegraafplaats Mookerheide heeft een enorme rijkdom aan dieren. Vogels zoals de buizerd, gaai en boomklever vinden er hun thuis en de specht zie je het hele jaar door in het gebied. Ook vlinders zoals het bruin blauwtje en de kleine vuurvlinder fladderen in de zomer vrolijk rond. Daarnaast leeft op Mookerheide de zandhagedis, waarvan de mannetjes in het voorjaar en de zomer opvallen door hun felgroene kleur. Maak je in de vroege ochtend een stille wandeling door het bos of ga je bij schemering geruisloos in het gras zitten, dan is de kans groot dat je een groep reeën spot.

De natuur op Natuurbegraafplaats Mookerheide

Mookerheide bestaat grotendeels uit bos en is verbonden met een groot heidegebied. Daarnaast is er op het gebied veel bremgrasland te vinden, waar soorten als brem, sleedoorn, meidoorn groeien. Vooral de wilde appel valt op in de lente, vanwege haar prachtige gele en witte bloesem. Het gebied kent grote hoogteverschillen die gevormd zijn door gletsjers in de ijstijd. Bosvlakken bestaan vooral uit gemengd bos of worden hiernaar omgevormd met soorten als wintereik, berk, beuk, wilde lijsterbes en struikheide.

Landgoed Mookerheide

Eeuwige rust in de natuur

Reserveer je een plek op Mookerheide, dan heb je voor eeuwig het recht om daar begraven te blijven. Dit wordt vastgelegd in de grafakte, zodat nabestaanden geen zorgen hoeven te hebben over het verlengen van het grafrecht.

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is altijd vrij toegankelijk tijdens de ‘openingstijden van de natuur’ tussen zonsopgang en zonsondergang

Tarieven Natuurbegraafplaats Mookerheide

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator