Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Laude

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Laude
Contact Information
Address:
Ruiten A Kanaal Oost IV 2, 9551 XH Sellingen, Nederland, 9551 XH
Description:

Natuurbegraafplaats Laude

Natuurbegraafplaats Laude

Laude is een buurtschap in de gemeente Sellingen  (Groningen). Aan de oostkant aan het Ruiten A kanaal ligt het terrein van natuurbegraafplaats Laude. Dit bestaat voornamelijk uit bos en is 60 hectare groot waarvan 12 hectare wordt gebruikt voor natuurbegraven. Het gevarieerde gebied met afwisselend hoge en lage gelegen gedeelten afgewisseld met water geven een goede basis om de biodiversiteit in het gebied te verhogen.

Eeuwige rust in de natuur

Op Natuurbegraafplaats Laude keert u straks terug in de natuur. Hier kunt u kiezen voor een plek in de natuur met eeuwigdurende grafrust. Een plek die dus niet wordt geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats. Met de opbrengsten van de natuurbegraafplaats onderhouden we de natuur, nu en in de toekomst.

Ontvangsthuis Natuurbegraafplaats Laude

Ruimte voor de natuur

Nadat alle graven in gebruik zijn genomen, blijft het gebied natuur en zal dan ook als natuur beheerd blijven. Graven zullen dus niet geruimd gaan worden.  De natuur ontfermt zich over het lichaam en het graf. Grafmarkeringen zult u alleen zien in de vorm van een boomschijf. Uiteindelijk zullen ook deze opgaan in de natuur. Het eeuwigdurend grafrecht beschermt deze natuur. 

Informatie, bezoek of rust

In het intieme houten ontvangsthuis met prachtige zichtlijnen op het bos en de poel is het mogelijk om een ceremonie, condoleance en/of nazit te houden. Het ontvangstgebouw is 7 dagen in de week geopend voor informatie, bezoek of om even tot rust te komen.

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. Omdat wij graag willen meehelpen aan het organiseren van een groene uitvaart zijn al onze producten natuurlijk afbreekbaar. Zo kunt u op een natuurbegraafplaats bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen, onze Spijkerstof lijkwade en onze Zachte lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats Laude

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator