Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Landgoed Chrisinalust

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Landgoed Chrisinalust
Contact Information
Address:
Windmolenweg 401, Enschede, Nederland, 7547 RR
Description:

Landgoed Christinalust

Ontdek Landgoed Christinalust, een nieuwe natuurbegraafplaats gelegen tussen Hengelo en Enschede. Op 13 september 2023 wordt deze begraafplaats officieel geopend.

Landgoed Christinalust

Natuurlijke schoonheid

Welkom bij Landgoed Christinalust, een prachtige natuurbegraafplaats gelegen tussen Hengelo en Enschede. Ons landgoed is een groene oase waar grote, statige bomen rust en trots uitstralen. Al eeuwenlang wordt dit gebied doorgegeven binnen de families Van Heek en Jordaan. We hebben besloten om een deel van het landgoed openbaar toegankelijk te maken, zodat iedereen kan genieten van de natuurlijke schoonheid en rust die hier te vinden is.

Een eigen plek met eeuwige rust

Op Landgoed Christinalust bieden wij verschillende mogelijkheden voor een uitvaart in een natuurlijke omgeving. Je kunt ervoor kiezen om een eigen plek te reserveren voor een kist, urn of een plek samen, naast elkaar. We geven je de vrijheid om zelf een plek uit te kiezen die bij jou en je dierbaren past. Wanneer je een plek hebt gevonden die je aanspreekt, kunnen we deze plek voor je reserveren. Deze reservering wordt vastgelegd in het kadaster en je ontvangt een natuurgrafakte waarop de exacte plek staat aangegeven. Hierdoor ben je verzekerd van eeuwige grafrust. Nabestaanden krijgen geen vragen over het verlengen van het grafrecht.  Bovendien draag je bij aan de ontwikkeling en het behoud van de natuur in Nederland. Voor elk natuurgraf dat gereserveerd wordt, reserveren wij een deel van de opbrengsten voor Natuurmonumenten. Zij zorgen ervoor dat het natuurgebied Landgoed Christinalust in de toekomst goed wordt onderhouden.

Over het landgoed

Landgoed Christinalust is een uniek natuurgebied gelegen in het Twentse landschap. Het gebied kenmerkt zich door prachtige beekdalen en historische landgoederen die zijn ontstaan tijdens de bloei van de textielindustrie. Op ons landgoed vind je een grote diversiteit aan flora en fauna. Je kunt hier genieten van rust, ruimte en stilte, omringd door de geuren en geluiden van de natuur. Van fladderende heideblauwtjes tot ritselende levendbarende hagedissen, het landgoed biedt een thuis aan vele bijzondere planten en dieren. Vogelliefhebbers zullen zich hier zeker thuis voelen, met de aanwezigheid van diverse vogelsoorten zoals de grote bonte specht, raven en zanglijsters.

Natuurbegraafplaats Landgoed christinalust

Zorg voor de natuur

Het herstel en de ontwikkeling van de natuur op ons landgoed staan centraal op ons landgoed. We streven naar het behoud en de verbetering van de biodiversiteit door het creëren van geschikte leefgebieden voor verschillende planten- en diersoorten. Om dit te bereiken, voeren we actief beheer uit op het landgoed. We zorgen voor een gevarieerd landschap met bloemrijke weiden, bosgebieden en waterpartijen. Door het aanleggen van poelen en het behouden van natuurlijke waterlopen, bieden we een leefgebied aan amfibieën, libellen en andere watergebonden dieren. Daarnaast stimuleren we de groei van inheemse plantensoorten en creëren we nestgelegenheid voor vogels en kleine zoogdieren. Het landgoed is ook een toevluchtsoord voor talrijke insecten, waaronder vlinders, bijen en kevers, die essentieel zijn voor de bestuiving van planten.

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. Omdat wij graag willen meehelpen aan het organiseren van een groene uitvaart zijn al onze producten natuurlijk afbreekbaar. Zo kunt u op een natuurbegraafplaats bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen, onze Spijkerstof lijkwade en onze Zachte lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator