Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Koningsakker

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Koningsakker
Contact Information
Address:
Sportlaan 25, 6816 VE Arnhem, Nederland, 6816 VE
Description:

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Koningsakker Natuurbegraafplaats heide

Waar de doden rust vinden en de levenden op adem komen

In Arnhem, in de buurt van Oosterbeek, ligt er sinds kort een nieuwe natuurbegraafplaats. De zusters Trappistinnen hebben dit gebied, gelegen in de schaduw van hun abdij Koningsoord, veranderd van maisakkers naar prachtig natuurgebied. Iedereen, ongeacht afkomst of geloof, is er werlkom en mag zich hier in de natuur laten begraven. Men mag zelf een mooie plek kiezen, waarvan het grafrecht blijvend is.

Een bijzondere gedenkplaats

De voormalige maïsakkers zijn omgevormd naar een gebied vol streekeigen plantensoorten met een hoge ecologische waarde. Een waardig leef- en broedgebied voor vogels en insecten. Het gebied bestaat uit vier verschillende velden, die vernoemd zijn naar de seizoenen. Een mooie symboliek, die gezien kan worden als verschillende fasen uit een mensenleven; de geboorte, de (jong)volwassenheid, het ouder worden en het einde van het leven.

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Een contemplatief klooster

Deze natuurbegraafplaats in verbondenheid met een contemplatief klooster is een primeur voor Europa. Toch sluit het naadloos aan bij de spiritualiteit van de Cisterciënzers, waar de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord deel van uitmaken. Een eeuwenoude kloosterorde die zich toelegt op stilte en gebed, arbeid en een sobere levensstijl in nauwe verbinding met de natuur. Het essentiële van het Cisterciënser leven is: gericht te blijven op het zoeken van God. In waarheid, in eenvoud en in onderlinge eensgezindheid.

Boomschijf

Op deze natuurbegraafplaats zijn geen (stenen) grafmonumenten aanwezig zoals op een traditionele begraafplaats. Er wordt hier gebruik van een boomschijf uit het woud van de zusters. Deze houten schijf vergaat na enkele jaren en symboliseert zo ook de vergankelijkheid van de mens. De boomschijf met inscriptie is inbegrepen bij een graf.

Tarieven Natuurbegraafplaats Koningsakker

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator