Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Hoogengraven

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Hoogengraven
Contact Information
Address:
Middenweg 6, Arrien, Nederland, 7735 KM
Description:

Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Ruimte en vrijheid

In de bossen van Arriën, vlakbij de stad Ommen, ligt natuurbegraafplaats Hoogengraven. Hier kunt u zich midden in de natuur laten begraven. Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. De natuur ontfermt zich over het lichaam en het graf, en het eeuwigdurend grafrecht beschermt de natuur.

Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Natuurbegraafplaats Hoogengraven ligt in een eeuwenoud gebied waar vroeger de Hessenwagens reden over de woeste gronden. Bos en heide wisselen elkaar af. Imposante vliegdennen torenen boven prachtige korstmossen uit. De aanwezige poelen zijn een welkome drinkplaats voor vele dieren en op “de kleine stuve” liggen hagedisjes te zonnen.

Een eigen plek

Op Natuurbegraafplaats Hoogengraven kunt u zelf kiezen op welke plek u begraven wilt worden. Dit hoeft dus geen plek aan het pad te zijn. Zelfs de ligplaatsen die ver van het pad in de natuur liggen kunnen altijd teruggevonden worden. Alle graven en alle gereserveerde plekken worden namelijk ingemeten met een gps apparaat dat de juiste coördinaten kan vast stellen. Op sommige plekken is het echter wegens ecologische redenen niet mogelijk om op een plek te reserveren. Daarom gaat er wanneer u een plek wilt uitkiezen altijd een van onze collega’s met u mee.

Echte rust

Op de natuurbegraafplaats geldt voor alle graven eeuwigdurende grafrust. Graven worden nooit geruimd. Ieder graf blijft dus voor altijd bestaan. De graven worden opgenomen in de natuur. Het tarief voor natuurbegraven is daarom ook anders opgebouwd dan op een traditionele begraafplaats. Zo zijn er op de natuurbegraafplaats geen kosten voor het onderhoud van een graf of een grafmonument. U hoeft ook geen grafrechten te verlengen in de toekomst. Op Hoogengraven betaalt u eenmalig aankoopkosten voor een grafrecht met eeuwigdurende grafrust en daarnaast een eenmalig begraaftarief.

Landschap Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Een natuurlijk aandenken

Als grafmarkering is het mogelijk om een boomschijf met inscriptie op het graf te plaatsen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. De boomschijf wordt door ons geleverd en in overleg met u op het graf geplaatst. De boomschijf is onbehandeld en gaat op in de natuur.

Bijzondere symboliek

Op de begraafplaats komen een aantal bijzondere plekken, zoals het Heiderondje. Dit wordt een plek om los te laten, gedachten op een rijtje te krijgen of gewoon tot rust te komen. We realiseren hier 7 bankjes waardoor het mogelijk wordt om in de toekomst ook een ceremonie in de buitenlucht te kunnen verzorgen. Ook wordt het mogelijk om een spiraal te lopen. Wanneer u de spiraal begint tegen de klok in, reist u af naar het verleden. Door vervolgens de spiraal weer terug te lopen met de klok mee, kunt u het verleden loslaten en richt u zich op de toekomst. Met de geborgenheid van het bos en de openheid van de heide wordt dit een bijzondere plek.

Bijdragen aan de natuur nu en in de toekomst

Alle werkzaamheden met betrekking tot natuurbehoud, en ook het beheer in de verre toekomst, kunnen we bekostigen dankzij de natuurbegraafplaats. Een deel van de grafrechten die mensen betalen, wordt in een toekomstfonds gestort. Zo dragen mensen die een graf reserveren bij aan de natuur nu en in de toekomst.

Natuurbegraafplaats Hoogengraven Landschap

Een groene uitvaart

Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Hoogengraven is in alle opzichten een groene uitvaart. Omdat op Hoogengraven het behoud van de natuur hand in hand gaat met een passend afscheid van een dierbare, maken wij gebruik van natuurlijk afbreekbare materialen die gemakkelijk weer door de natuur worden opgenomen. De  opbaarplanken van Wikkelgoed zijn hier bijvoorbeeld speciaal voor gemaakt. Ook de kleding moet van natuurlijk materiaal zijn. U kunt hierbij denken aan wol, katoen, zijde, jute of linnen. Synthetische materialen zoals bijvoorbeeld panty’s zijn niet toegestaan.

Een persoonlijke invulling

U heeft op Natuurbegraafplaats Hoogengraven veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom. Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan. U bent van harte welkom om in onze ontvangstruimte een ceremonie, condoleance of nazit te houden. Benieuwd naar het gebied? U bent van harte welkom om langs te komen voor een rondleiding

Tarieven Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator