Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth
Contact Information
Address:
Hazeldonkseweg 24, Vlierden, Nederland, 5756 PA
Description:

Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth

Ontdek Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth, een bijzondere plek waar natuur en cultuurhistorie samenkomen:

Sfeerfoto-Landgoed-Hoeve-Ruth-5

Hoeve Ruth

Onze natuurbegraafplaats is gelegen op Landgoed Hoeve Ruth in Vlierden. Dit landgoed heeft een rijke historie die teruggaat tot vele honderden jaren geleden. De hoeve en de watermolen Ruth, die hier vroeger stond, zijn zelfs voor 1252 gebouwd. Het landgoed is een combinatie van cultuurhistorie en natuur, waarbij we de geschiedenis willen verbinden met het heden en de dood met het leven.

De Natuurbegraafplaats

Op het landgoed is een prachtig natuurgebied te vinden. We hebben van een productiebos een dynamisch natuurbos gemaakt. Hier kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuur. De paden op Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth zijn breed en nodigen uit voor een wandeling om even stil te staan bij het leven en de natuur.

Afscheid op natuurbegraafplaats Hoeve Ruth

Een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth

Een graf op onze natuurbegraafplaats is voor altijd. We markeren de plek van het graf met een gegraveerde boomschijf, waardoor we de natuur niet belasten met materialen die moeilijk worden opgenomen. Door de eeuwige grafrust minimaliseren we verstoring van de natuur en zorgen we ervoor dat de natuur kan voortbestaan. Daarnaast dragen we bij aan de natuur door een deel van het grafrecht te storten in het toekomstfonds voor het beheer van de natuur op ons landgoed. Op die manier zorgen we ervoor dat het natuurgebied in de verre toekomst behouden blijft.

De visie van Hoeve Ruth

Bij Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth hebben we een duidelijke visie: we willen een plek creëren waar natuur en afscheid samenkomen, waar respect voor het leven en de natuur hand in hand gaan. Ons doel is om een harmonieuze omgeving te bieden waarin het afscheid nemen van een dierbare een troostende en betekenisvolle ervaring wordt. Een graf op Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth vraagt geen onderhoud. De natuur neemt de verzorging van het graf op zich. Het graf wordt één met de omgeving, waardoor nabestaanden een fijne plek hebben om terug te keren, hun geliefden te missen, te gedenken en te herinneren.

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. In ons productoverzicht kun je filteren op ‘natuurbegraven’ om direct te zien welke producten er gebruikt kunnen worden voor natuurbegraven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen en onze Hennep lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator