Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Geestmerloo

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Geestmerloo
Contact Information
Address:
Nauertogt 21a, 1831 GD Koedijk, Nederland, 1831 GD
Description:

Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Een bijzondere plek om naar terug te keren. Voor iedereen, voor altijd.

 

Natuurbegraafplaats Geestmerloo 2

Waar leven en dood hand in hand gaan

In het nieuwe natuurgebied van Geestmerambacht bevind zich sinds kort een stuk waar u zich te midden van de natuur kunt laten begraven. U kunt zelf een plek kiezen waar u zich prettig bij voelt. Zo zijn er verschillende plekken in de buurt van water, of aan de voet van een mooie boom. Zoals de bedenker van de begraafplaats het zegt: ‘24 hectare nieuwe natuur waar je kan recreëren en waar leven en dood hand in hand gaan.’

Nieuwe natuur

De natuurbegraafplaats is deel van een bijzonder project waarbij voormalig landbouwgebied wordt omgevormd naar nieuwe natuur. Waar het gebied eerst een groot grasveld was, is het omgevormd een gebied met waterpartijen en glooiende heuvels. Het behouden en verzorgen van deze natuur is dan ook leidend op de begraafplaats. Dit is een van de redenen dat een graf eeuwigdurend is, en dus niet wordt geruimd.

Een bijzondere blik

In een item van item van HALStad Centraal over Natuurbegraafplaats Geestmerloo komt een van de bezoekers aan het woord, met deze mooie woorden: ‘het leven en het sterven, het hoort alle twee bij de natuur en wat is er dan mooier als je eerst stof was en je bent mens geworden en je gaat weer terug naar stof en dat kan hier met eeuwige grafrust’. Bekijk hier het item:

 

Tarieven Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator