Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats de Bonnenpolder

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats de Bonnenpolder
Contact Information
Address:
Bonnenweg, Hoek van Holland, Nederland, 3151 XA
Description:

Natuurbegraafplaats de Bonnenpolder

Ontdek Natuurbegraafplaats de Bonnenpolder, een nieuwe natuurbegraafplaats gelegen in de Bonnenpolder, midden in de provincie Zuid-Holland:

Natuurbegraafplaats de Bonnenpolder

Deze begraafplaats is nog in ontwikkeling. Volg de ontwikkelingen rondom Natuurbegraafplaats de Bonnenpolder.

De Bonnenpolder

De Bonnenpolder is een gebied waar natuur en recreatie samenkomen. Het is een vrij toegankelijk natuurgebied in de provincie Zuid-Holland, waar inheemse vogels, bloemen en bijen een thuis vinden. Het gebied is ontworpen in samenwerking met de directe omgeving, zodat het aansluit bij de behoeften van de regio. Er zijn wandel- en fietspaden aangelegd, waardoor bezoekers kunnen genieten van de rust en schoonheid van het landschap.

Hoeve Rijckevorsel

Daarnaast is er de historische Hoeve Rijckevorsel, een oorspronkelijke boerderij die behouden blijft en dienst zal doen als aantrekkelijke pleisterplaats voor publiek. Hier kunnen bezoekers terecht voor milieu-educatie, een natuurspeeltuin voor kinderen, een uitspanning en een landwinkel met streekproducten. Op die manier willen we een plek creëren waar mensen niet alleen afscheid kunnen nemen, maar ook kunnen genieten van de natuur en elkaar kunnen ontmoeten.

Natuurbegraafplaats de Bonnenpolder

Op Natuur in de Bonnen streven we ernaar om een laatste rustplaats te bieden in de schoonheid van de natuur. We hebben specifiek gekozen voor een beperkt gedeelte van het natuurgebied, namelijk 30 hectare, waar mensen hun dierbaren kunnen begraven. Het landschapsontwerp en het type natuur bepalen de exacte locatie en het aantal beschikbare plekken. Het begraven gebeurt in een biologisch afbreekbare kist of urn, zodat de natuur haar gang kan gaan. Hierdoor wordt de natuur niet alleen behouden, maar zelfs versterkt.

De visie van Natuurbegraafplaats de Bonnenpolder

Bij Natuur in de Bonnen staat de natuur altijd centraal. We streven ernaar om de Bonnenpolder te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Het is een unieke kans om in deze drukke gebieden van Zuid-Holland een open en groene polder te behouden. De samenwerking tussen Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, Natuurmonumenten en Natuurbegr afplaats Natuur in de Bonnen is ontstaan vanuit het idee om een duurzame en respectvolle manier van begraven aan te bieden, waarbij de natuur wordt gekoesterd en beschermd. We streven ernaar om een harmonieus samenspel te creëren tussen mens en natuur, waarbij het natuurgebied wordt versterkt en tegelijkertijd een plek wordt geboden voor gedenken en herinneren.

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. In ons productoverzicht kun je filteren op ‘natuurbegraven’ om direct te zien welke producten er gebruikt kunnen worden voor natuurbegraven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen en onze Hennep lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator