Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis
Contact Information
Address:
Noorderreed 22, Sondel, Nederland, 8565GP
Description:

Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis

Ontdek Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis, gelegen aan de noordzijde van het oude woud De Bremer Wildernis in Sondel, Friesland:

Ingang-Bremer-Wildernis-in-de-zon

Bremer Wildernis

Deze unieke locatie is gesitueerd op een voormalige robinia plantage, die nu is omgevormd tot een gevarieerd inheems bos. Natuurbegraven speelt een essentiële rol in het behoud en de bescherming van dit nieuwe natuurgebied. Een belangrijk doel is het creëren van een gevarieerd bos met verschillende ontwikkelingsfasen, waarin bomen, heesters en een rijke bosvloer elkaar afwisselen. Dit resulteert in een levendig en divers geheel, waarin de natuur de kans krijgt om te floreren.

Een afscheid op de natuurbegraafplaats

Op Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis bieden wij diverse mogelijkheden voor een persoonlijke en bijzondere uitvaart. U heeft de vrijheid om uw eigen plek te kiezen, waarbij de natuurgraven op geruime afstand van elkaar liggen. Bovendien garanderen wij eeuwige grafrust, zodat u zeker kunt zijn dat het graf van uw dierbare niet wordt geruimd.

Op onze natuurbegraafplaats kunt u in alle rust afscheid nemen van uw dierbare in de ceremoniële buitenruimte. Hier kunt u een plechtigheid organiseren naar eigen keuze, met een tijdsduur tot wel 3 uur. Ons ervaren team staat klaar om u advies en begeleiding te bieden bij de keuze en plaatsing van een gedenkteken en/of het planten van een herinneringsboom op het graf. Bovendien wordt elk graf nauwkeurig geregistreerd, zodat de exacte locatie altijd teruggevonden kan worden.

Bremer wildernis

Oog voor de natuur

Bij Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis is duurzaamheid een kernprincipe dat in alle aspecten van ons werk wordt toegepast. Niet alleen hebben we oog voor de bescherming en het behoud van het bos en de natuur, maar ook in de verdere aanleg streven we naar duurzaamheid. Waar mogelijk hergebruiken we materialen en maken we gebruik van lokale bronnen. Het hakhout wordt bijvoorbeeld gebruikt voor takkenrillen die de open ruimtes omzomen, terwijl het afvalhout wordt gebruikt voor biomassa of wordt gecomposteerd. We streven ernaar om onze impact op het milieu tot een minimum te beperken en een positieve bijdrage te leveren aan de lokale biodiversiteit.

Bezoekersinformatie en rondleidingen

Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis is toegankelijk voor bezoekers die de natuur willen ervaren, willen wandelen of een dierbare willen gedenken. Er zijn wandelpaden aangelegd die door het natuurgebied slingeren en bezoekers de gelegenheid bieden om in alle rust van de natuur te genieten. Daarnaast organiseren we regelmatig rondleidingen waarbij we u meer vertellen over de natuurbegraafplaats, het natuurgebied en de filosofie erachter. Tijdens deze rondleidingen kunt u meer te weten komen over de mogelijkheden voor natuurbegraven en de natuurlijke processen die hier plaatsvinden.

Bremer widernis

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. In ons productoverzicht kun je filteren op ‘natuurbegraven’ om direct te zien welke producten er gebruikt kunnen worden voor natuurbegraven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen en onze Hennep lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator