Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Weerterland

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Weerterland
Contact Information
Address:
Weert, Nederland
Description:

Natuurbegraafplaats Weerterland

Ontdek Natuurbegraafplaats Weerterland, een initiatief dat wordt ontwikkeld in een prachtige bosrijke omgeving aan de Kruisbergenweg in Weert:

plattegrondnatuurbegraafplaats

We zijn momenteel bezig met de uitvoering van een flora- en faunaonderzoek en een waterpeil- en bodemonderzoek om een natuurbeleidsplan op te stellen. Op basis van deze gegevens zal een landschapsarchitect aan de slag gaan met het ontwerp van Natuurbegraafplaats Weerterland.

Volg de ontwikkeling van Natuurbegraafplaats Weerterland 

Natuurbegraafplaats Weerterland

Welkom bij Natuurbegraafplaats Weerterland, een serene plek in de prachtige bosrijke omgeving aan de Kruisbergenweg in Weert. Onze natuurbegraafplaats biedt een eeuwigdurende rustplaats in de natuur. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht geloof of afkomst. Op onze natuurbegraafplaats worden de graven niet geruimd en is het grafrecht eeuwig. Hierdoor geven we het lichaam terug aan de natuur en bevorderen we respect voor zowel de overledene als de natuur en het milieu.

Toegankelijkheid

Onze natuurbegraafplaats zal worden voorzien van publiek toegankelijke, onverharde paden die bezoekers in staat stellen om in alle rust door het prachtige natuurgebied te wandelen. Er zal ook een enkele ontsluiting zijn via de Heihuisweg en er zullen parkeervoorzieningen beschikbaar zijn voor zowel auto’s als fietsers. We streven ernaar om een ontvangstruimte te creëren die past bij het gebied, in de vorm van een schuurtype. Deze ruimte zal dienen als een ontmoetingsplaats waar families en vrienden voor en na de plechtigheid kunnen samenkomen.

De visie van Natuurbegraafplaats Weerterland

Een van onze belangrijkste doelstellingen bij Natuurbegraafplaats Weerterland is het behoud van de oorspronkelijke flora en fauna. Het huidige bos was oorspronkelijk bedoeld als productiebos voor de mijnbouw. Om de natuurwaarden te vergroten en een gevarieerd inheems natuurbos te creëren, richten we ons op bosbeheer met meer leeftijdsvariatie, soortenrijkdom en structuur. We hebben een flora- en faunaonderzoek en waterpeil- en bodemonderzoek afgerond, waarop we ons natuurbeleidsplan baseren. Onze natuurbegraafplaats zal worden voorzien van minimaal 24 vierkante meter grote percelen, waarop volgens ecologische voorwaarden (machinaal) begraven wordt volgens de gedragscode natuurbeheer. Het begraven gebeurt slechts één keer per perceel en er vinden geen ruimingen achteraf plaats.

We nodigen u van harte uit om ons te bezoeken zodra de natuurbegraafplaats gereed is, en samen met ons te genieten van de schoonheid en sereniteit van deze unieke laatste rustplaats in de natuur.

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. In ons productoverzicht kun je filteren op ‘natuurbegraven’ om direct te zien welke producten er gebruikt kunnen worden voor natuurbegraven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen en onze Hennep lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator