Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats de Velden

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats de Velden
Contact Information
Address:
Asserstraat 75, Zuidvelde, Nederland, 9335 TA
Description:

Natuurbegraafplaats De Velden

Ontdek Natuurbegraafplaats De Velden, een unieke en authentieke rustplaats gelegen in de prachtige kop van Drenthe, tussen Westervelde en Zuidvelde, vlak bij de provinciehoofdstad Assen:

De Velden Natuurbegraafplaats

De Velden

Onze natuurbegraafplaats bevindt zich op een zeven hectare groot landgoed dat al eeuwenlang beheerd wordt door de familie Tonckens. Dit landgoed is niet alleen van historische en culturele waarde, maar biedt ook een schitterende natuurlijke omgeving die uitnodigt tot bezinning en verbondenheid met de natuur.

Gelegen in een dunbevolkte regio, kenmerkt het landschap zich door beboste zandgronden en sfeervolle brinkdorpen. Het Norgerhout, een van de oudste bossen van Nederland, bevindt zich tussen Zuidvelde en Norg, op korte afstand van onze begraafplaats. Dit bos biedt een bijzondere flora en fauna en nodigt uit tot het maken van rustgevende wandelingen.

Binnen ons natuurgebied streven we naar behoud en bescherming van dit unieke erfgoed. We koesteren de natuurlijke omgeving en dragen zorg voor het behoud van de biodiversiteit.

Een laatste rustpaats in de natuur

Bij Natuurbegraafplaats De Velden streven we ernaar om een laatste rustplaats te bieden die volledig in harmonie is met de natuur. Wij zien minimale verstoring van het landschap en een duurzame band tussen mens en natuur als de essentie van natuurbegraven. Op onze begraafplaats heeft u de vrijheid om zelf een graflocatie te kiezen die u het meest aanspreekt.

We bieden verschillende soorten graven aan, zoals de karakteristieke brinkgraven op Het Schoolveld, waar vroeger de school van Westervelde en Zuidvelde stond. Deze graven bevinden zich te midden van prachtige eikenbomen. Daarnaast hebben we bosgraven in verschillende bosgebieden, zoals het bos naast het Tonckensstraatje, het bos met Acacia’s naast Het Schoolveld en het bos in het Vlasveen.

De Velden Natuurbegraafplaats

Nieuwe grafheuvels

Uniek aan Natuurbegraafplaats De Velden zijn onze nieuwe grafheuvels, die gelegen zijn aan de zuidzijde van de begraafplaats. Deze heuvels worden geplaatst op een veld dat teruggebracht zal worden naar de Napoleontische tijd met de aanleg van houtwallen. Hier is er voldoende ruimte voor één of meerdere personen en er zijn zelfs speciale urn-grafheuvels beschikbaar.

Rust, ruimte en sereniteit

Op onze begraafplaats hechten we veel waarde aan rust, ruimte en sereniteit. Hier kunnen nabestaanden in alle rust afscheid nemen van hun dierbaren en de band met de natuur ervaren. We bieden tevens mogelijkheden voor herdenkingsplechtigheden op de begraafplaats, waarbij we rekening houden met de wensen en behoeften van de betrokken families.

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. In ons productoverzicht kun je filteren op ‘natuurbegraven’ om direct te zien welke producten er gebruikt kunnen worden voor natuurbegraven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen en onze Hennep lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator