Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Lijkwade vouwen

Wanneer er bij een uitvaart gebruik wordt gemaakt van een wade is het mogelijk om deze zelf om te wikkelen. Tijdens deze handeling kunt u eventueel met versieringen een persoonlijke lijkwade maken. Hoe kun je een lijkwade vouwen?

In de drukte die de dagen van verwerking met zich mee dragen zijn intieme momenten erg belangrijk. Bij het organiseren van een afscheid moet er echter veel uit handen worden gegeven, wat deze momenten zeldzaam maakt. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een wade kunt u zelf deze lijkwade vouwen. Dit wordt vaak door een buitenstaander gedaan terwijl het juist een mooi intiem moment kan zijn.

Een dierbaar ritueel

Het eigenhandig wikkelen van een lijkwade wordt vaak ervaren als een dierbaar ritueel. Voorafgaand aan een begrafenis, crematie of opbaring neemt de familie een moment met de overledene. Samen maken zij zichzelf en de overledene klaar voor het laatste afscheid. Door dit zelf te doen kan iedereen de tijd nemen die nodig is. Ook is het mogelijk om de wade elke dag een stukje verder te sluiten. Een overledene slag voor slag toedekken kan een mooie symbolische weergave zijn van het verloop van afscheid.

Een persoonlijke lijkwade maken

Vaak staan we er niet bij stil hoe bijzondere kleding bijdraagt aan de beleving van het afscheid. Om u de ruimte te geven om een lijkwade persoonlijk te maken, bieden wij onze lijkwaden in een natuurlijke ecru kleur aan. U kunt er dan voor kiezen om aandenkens op de wade te borduren, of om er zelf een tekening op te maken. Ook geeft een wade de mogelijkheid om na het wikkelen persoonlijke aandenkens aan de overledene mee te geven. Er kunnen bijvoorbeeld briefjes of kleine bloemen tussen de vouwen van de wade worden gelegd. Dit maakt het mogelijk om van een wade iets persoonlijks te maken. De keuze hierin is volledig aan u, een lijkwade zonder versieringen heeft ook iets puurs en persoonlijks.

Lijkwade vouwen: instructies

Inwikkelen is een eenvoudige handeling die gemakkelijk door nabestaanden is uit te voeren. Het wikkelen kan op twee manieren. Op deze afbeelding wordt uitgelegd hoe dit wikkelen in zijn werk gaat.

Vouwinstructie voor open opbaring

Voor een open opbaring kunt u de lijkwade zo vouwen dat het hoofd nog zichtbaar blijft, omrandt door de stof van de wade. De stof kan mooi om het gezicht heen gedrapeerd worden als een zachte omlijsting. Bij een opbaring in huis gaat de voorkeur vaak uit naar deze manier van vouwen, de overledene is dan op een prettige manier aanwezig in de ruimte.

Vouwinstructie voor gesloten opbaring

Bij een gesloten opbaring begint het vouwen hetzelfde als bij een open opbaring, maar dan wordt ook het hoofd bedekt. Dit gebeurt op dezelfde manier als bij de voeten. U kunt ervoor kiezen om elke dag een stuk te vouwen, zodat de overledene stap voor stap wordt ingewikkeld, op uw eigen tempo.

Al onze producten kunt u vinden en bestellen in onze webshop. Mocht u vragen hebben horen wij het graag.