Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Doodgewoon

  1. Home
  2. »
  3. Doodgewoon
Contact Information
Address:
Dorpsstraat 1, 8200 Brugge, België, 8200
Description:

Doodgewoon

Graag stellen wij u voor aan Johan en Greet van Doodgewoon:

doodgewoon

Een alternatief in België

Doodgewoon is een “alternatieve” begrafenisonderneming uit Brugge met thuisopbaring als basisvisie. Wij konden ons niet echt vinden in de manier waarop uitvaarten georganiseerd werden in Vlaanderen, en besloten om zelf initiatief te nemen! Omdat we vinden dat de dood bij het leven hoort en we er zo gewoon mogelijk mee om proberen te gaan, zijn we als begrafenisondernemers begonnen onder de naam ‘Doodgewoon”.

Doodgewoon

Wij vinden het bij het organiseren van een thuisopbaring belangrijk om op maat te werken, goed te luisteren en kijken naar wat er kan en past. De uitvaarten  die we organiseren zien we graag ondersteund  door  volgende vijf pijlers: ecologisch, betaalbaar, esthetisch, pluralistisch én samen! We zetten graag zoveel mogelijk  stappen samen met de nabestaanden: van het wassen van de overledene, het waken, het ontvangen van mensen die komen groeten, het kisten, het dragen…. tot zelfs samen de kist in het graf laten zakken op de begraafplaats. Samen zoeken we naar de juiste invulling, met passende muziek, teksten en nieuwe rituelen.

De toekomst

In de toekomsthopen we dat het homogene karakter in de uitvaartbranche, het gegeven dat veel mensen voor dezelfde soort uitvaart kiezen, zal afnemen. Verder streven we zelf met onze aanpak naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Hierin houden we rekening met het materiaal van de kist of draagbaar, met het vervoer en met de bloemen.

Send message to moderator