Menu
0

Geen producten in je winkelmand.

  1. Home
  2. »
  3. Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten
Contact Information
Address:
Henriëtte Ronnerstraat 19, Tilburg, Nederland
Description:

Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten

Graag stellen wij u voor aan uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten.

Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten

De zoektocht naar zingeving

In 1989 studeerde ik af als theoloog, een weg die ik was ingeslagen vanuit mijn verlangen om mensen bij te staan in het zoeken naar zingeving. Na vele jaren met plezier te werken in de wereld van religieuzen en ontwikkelingssamenwerking werd ik steeds meer manager en steeds minder theoloog. In 2005 ging ik nadenken over het vervolg van mijn werkzame leven, toen het bijstaan in de zoektocht naar zingeving weer naar boven kwam. Het nemen van afscheid van een dierbare is een moment in het leven dat zulke zingevingsvragen oproept. Zo ben ik begonnen aan mijn weg als uitvaartbegeleider, wat in 2006 uitmondde in het ontstaan van Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten.

Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten

Uiteindelijk draait het organiseren van een uitvaart erom dat het afscheid pastbij degene die overleden is en bij de nabestaanden. Daarom is mijn motto ‘voor een passend afscheid’. Vanuit deze visie geef ik veel ruimte aan eigen inbreng en initiatief. Aangezien het de naasten zijn die afscheid nemen pas ik de grootte van mijn rol aan aan de behoefte. Vaak is het zelfs prettiger om mensen iets ín handen te geven in plaats van ongevraagd alles uit handen te nemen. Ook bied ik graag de ruimte; niet alles hoeft in één gesprek geregeld te worden. Beslissingen hebben tijd nodig om te rijpen en het moet mogelijk zijn om terug te komen op een besluit. Een uitvaart is voor mij geslaagd wanneer alle nabestaanden kunnen zeggen dat het ‘klopte’, dat wat er gebeurde, gezegd en gedaan werd echt was zoals de overledene was.

De toekomst

Ik denk dat er in de toekomst een toename zal zijn in het gebruik van waden en draagbaren. Wanneer mensen hun eigen afscheid voorbereiden hebben ze vaak een gevoel dat zegt ‘mij niet tussen 6 planken’. Ook denk ik dat mensen meer zaken in eigen handen zullen nemen, zoals het ontwerpen van drukwerk en zelfs het maken van een kist of wade. Duurzaamheid speelt ook een grote rol in wat ik hoop te zien in de toekomst. Wij treden duurzame alternatieven met warme belangstelling tegemoet, bieden ze aan en brengen ze online onder de aandacht. Zo ook met de duurzame, biologische en Fairtrade producten van Wikkelgoed.

Send message to moderator