Aangesloten uitvaartbegeleiders

Hier vindt u alle uitvaartbegeleiders die met ons samenwerken.

Siska Caneel Uitvaartverzorging

  1. Home
  2. » Siska Caneel Uitvaartverzorging
Contact Information
Address:
Salvatorplein 152, Arnhem, Nederland, 6832 AE
Phone:06 526 887 06
Description:

Siska Caneel Uitvaartverzorging

Het begin

Siska Caneel Uitvaartverzorging bestaat sinds 2005. Ik regel en verzorg veel verschillende uitvaarten, maar ben ook gespecialiseerd in kinderuitvaarten. Daarnaast heb ik een scholenproject genaamd ‘De TranenTas’. Dit is een tas die je als school of gezin kunt aanvragen, met daarin allerlei spulletjes, boekjes en opdrachtjes om samen met kinderen te gebruiken, zodat de dood bespreekbaar gemaakt kan worden in bijvoorbeeld een klassengesprek. Dit kan ook al als het gaat om een dood vogeltje. Voor jonge kinderen is dat soms ook al lastig te verwerken. Daarnaast vind ik het belangrijk om de producten van Wikkelgoed te kunnen aanbieden en er voorlichting over te kunnen geven. Mensen reageren nog steeds vaak verbaasd op de lijkwade als vervanging voor een kist.

‘Uw uitvaart, onze zorg’

Ik vind het belangrijk om de tijd voor mensen te nemen. Als er iemand is overleden, moet er meteen zo veel gebeuren in zo’n korte tijd. Op dat moment wil ik er echt voor mensen kunnen zijn, zodat de rust ontstaat om samen essentiële zaken uit te zoeken. Die persoonlijke benadering houdt dan ook in dat alles aan mij gevraagd mag worden en dat er niet vijf verschillende aanspreekpunten ontstaan omtrent alle zaken die bij een uitvaart komen kijken. Ons credo is daarom: ‘Uw uitvaart, onze zorg’.

Heel veel mogelijkheden

Eigenlijk zijn alle uitvaarten die ik meemaak bijzonder. Ik heb ook een boek geschreven over ervaringsverhalen “Een goede herinnering is een nieuw begin”. Maar wat me meteen te binnen schiet, is een uitvaart in boeddhistische stijl. De vrouw van de overledene wilde haar man zelf de oven inschuiven. Dat is natuurlijk niet een alledaagse vraag en dat kan ook niet overal, dus ik heb gezocht naar een oplossing. Uiteindelijk vonden we een gastvrij crematorium die dat toestond, Het werd een bijzonder ritueel in een sfeervolle ruimte met wierook en een klankschaal. Er zijn dus heel veel mogelijkheden om een uitvaart persoonlijk te maken en ik help graag om die wensen te realiseren.

 

Siska Caneel Uitvaartverzorging