Aangesloten natuurbegraafplaatsen

Hier vindt u alle natuurbegraafplaatsen die met ons samenwerken.

Natuurbegraafplaats Weverslo

  1. Home
  2. » Natuurbegraafplaats Weverslo
Contact Information
Address:
Janslust 11, 5812 AT Heide, Nederland
Phone:0478515721
Description:

Natuurbegraafplaats Weverslo

Het landgoed

Natuurbegraafplaats Weverslo ligt midden in De Peel, tussen het Brabantse Deurne en het Limburgse Venray. Het landgoed bestaat uit een afwisselend agrarisch Peellandschap dat een oude en rijke historie heeft. Van ’s ochtends tot ’s avonds mag iedereen, met respect voor de natuur, vrij wandelen over de paden. Familieleden en nabestaanden mogen te allen tijde het graf bezoeken.

Natuurbegraafplaats Weverslo

Op Weverslo wordt er veel aandacht besteed aan de zorg voor mens en natuur. Wat zij mooi vinden aan het werken op een gebied als dit is dat de mensen die er komen zich er snel thuis voelen. In de natuur kunnen mensen makkelijker hun gedachten en gevoelens de vrije loop laten. Hier kan men de verbondenheid met een dierbare veel sterker voelen dan waar dan ook. Om u alvast een beeld te geven van het terrein hebben zij een video-rondleiding gemaakt over het gebied:

‘Een mensenplek in de natuur’

De organisatoren van Weverslo zien het gebied als een mensenplek in de natuur. Altijd zijn zij met hun volle aandacht betrokken, zowel bij de mensen die er langskomen als bij de zorg voor de natuur. Zij hechten veel waarde aan de rust, ruimte en privacy op het gebied, een sfeer die zij zelf aangeduiden als meditatienatuur. Hun landgoedbeleid is gericht op de instandhouding en ontwikkeling van de kwaliteit van het bos, het bevorderen van het meditatieve karakter en het ontwikkelen van kunst rondom het levenseinde

Grafmarkeringen

Voor het markeren van een graf biedt Weverslo verschillende mogelijkheden aan. De meest bescheiden optie is het plaatsen van een piketpaaltje met daarop drie cijfers ter administratie en registratie. Het grafmonument dat ze aanbieden is een houten schrijf of houdsculptuur van onbewerkt inlands hout. De derde optie is het planten van een gedenkboom. Dit planten gaat altijd in overleg met de beheerder en volgens het bosinrichtingsplan.

Natuurbegraafplaats Weverslo

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. We willen de natuur namelijk zo veel mogelijk beschermen tegen schadelijke stoffen. Wij helpen graag mee aan het organiseren van een groene uitvaart, daarom zijn al onze producten natuurlijk afbreekbaar. Zo kunt u op een natuurbegraafplaats bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen, onze Spijkerstof lijkwade en onze Zachte lijkwade.