Menu
0

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurbegraafplaats Mepperdennen

  1. Home
  2. »
  3. Natuurbegraafplaats Mepperdennen
Contact Information
Address:
Zwarte Hurenweg 1, Meppen, Nederland, 7855 TG
Description:

Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Ontdek Natuurbegraafplaats Mepperdennen, een bijzondere plek midden in de prachtige natuur van Drenthe:

natuurbegraafplaats Mepperdennen

Voor iedereen toegankelijk

Op Natuurbegraafplaats Mepperdennen bieden wij verschillende mogelijkheden voor een uitvaart. Het is een idyllische omgeving waar u in alle rust afscheid kunt nemen van uw dierbare. De eeuwigdurende grafrust op onze begraafplaats zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van het graf. Daarnaast heeft u alle ruimte voor persoonlijke invulling van de uitvaart. Wij streven ernaar om eenmalig lage tarieven te hanteren, zodat natuurbegraven voor iedereen toegankelijk is.

De natuur op Mepperdennen

Natuurbegraafplaats Mepperdennen is gelegen vlakbij het plaatsje Meppen, in een van de stilste gebieden van Drenthe. Het terrein van de begraafplaats beslaat 22 hectare en biedt een oase van rust. Het bos op de natuurbegraafplaats is nog jong en bestaat voornamelijk uit diverse groepjes bomen. Vanuit Meppen kunt u de begraafplaats bereiken via de Zwarte Hurenweg. Bij de ingang staan twee beuken als een soort poort, en op de centrale open plek staat een groep beuken. Vanaf deze geborgen plek heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. In het noordelijke deel van het bos vindt u een halve cirkel met kastanjes.

De visie van natuurbegraafplaats Mepperdennen

Bij Natuurbegraafplaats Mepperdennen streven we naar het behoud van de oorspronkelijke flora en fauna. Het is onze missie om natuur voor toekomstige generaties te behouden. Het natuurgebied en de begraafplaats worden onderhouden volgens het beheersplan van Stichting Heidehof. We creëren een gebalanceerde omgeving waarin zowel beslotenheid als openheid een plek hebben. De open plekken zijn van groot belang voor de biodiversiteit en bieden een thuis aan vele soorten insecten, vogels en kleine zoogdieren. Op de begraafplaats hangen we bijenhotels en vogelkasten op. Alle delen van het bos zijn bereikbaar via onverharde wandelpaden.

Ontvangsthuis Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Milieuvriendelijke producten

Bij een afscheid op een natuurbegraafplaats is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. Op die manier wordt de natuur namelijk beschermd tegen schadelijke stoffen. In ons productoverzicht kun je filteren op ‘natuurbegraven’ om direct te zien welke producten er gebruikt kunnen worden voor natuurbegraven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen en onze Hennep lijkwade.

Tarieven Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Benieuwd naar de kosten van natuurbegraven? Vergelijk de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen.

Send message to moderator