Aangesloten natuurbegraafplaatsen

Hier vindt u alle natuurbegraafplaatsen die met ons samenwerken.

Natuurbegraafplaats de Utrecht

  1. Home
  2. » Natuurbegraafplaats de Utrecht
Contact Information
Address:
De Scheidijk 1, Lage Mierde, Nederland, 5085 NR
Phone:013 203 2175
Website:
Description:

Natuurbegraafplaats de Utrecht

Het landgoed

Natuurbegraafplaats De Utrecht is een prachtig divers landgoed in Esbeek. Het totale oppervlakte van 2500 hectare bestaat voor een deel uit naald- en loofbos, een deel landbouwgrond en een deel heide en vennen. Het gebied dankt zijn naam aan de levensverzekeringmaatschappij ‘De Utrecht’ die het landgoed in 1898 aankocht. Samen met EEN&AL heeft de huidige eigenaar, verzekeraar ASR, een natuurbegraafplaats ontwikkeld op het landgoed.

Een plek van en voor iedereen

De missie van de organisatie van de natuurbegraafplaats is anderen mee laten profiteren van wat het landgoed te bieden heeft. Alles in het gebied draait om waarden en menselijkheid. Dit wordt verwezenlijkt met perfecte dienstverlening met eerlijke, transparante communicatie. De Utrecht doet er alles voor om u zich gerespecteerd en welkom te laten voelen. Bekijk hier de introductiefilm van de begraafplaats:

Natuur centraal

Op natuurbegraafplaats de Utrecht staat naast de mens ook de natuur centraal. Alle handelingen die gepaard gaan met het organiseren van de begraafplaats worden afgestemd op de natuur. Ook is het landgoed zich aan het ontwikkelen tot ‘hoogwaardige natuur’. Elk jaar wordt er een nieuw beheerplan gemaakt zodat de staat van de natuur altijd goed in de gaten wordt gehouden. Op dit moment wordt er gewerkt aan het verbeteren van de humuslaag en het versterken van landschappelijke kenmerken. Ook is de Duivelrijtseloop, die zich op het terrein bevind, voorzien van amfibievriendelijke oevers.

Faciliteiten

Aan de rand van het ven ligt een heideterrein met daarop een natuurtheater, waar u vanaf de wal een prachtig uitzicht heeft over ven en heide. Een tweede natuurtheater ligt aan de rand van het ‘schaduwsoortenbos’. Het bijzondere van dit tweede natuurtheater is dat het omgeven wordt door een takkenwal, waardoor het meer besloten is. De theaters kunnen voor bijeenkomsten voorzien worden van tenten, met eventueel meubilering en audiovisuele voorzieningen. Daarnaast beschikt de natuurbegraafplaats over een hotel, Huize Rustoord, een restaurant, Het Landgoed en de herbergen In den Bockenreyder en De Buitenman.

Natuurbegraafplaats de utrecht

Milieuvriendelijke producten

Wanneer u een afscheid overweegt op een natuurbegraafplaats, dan is het van belang dat rekening houdt met de voorschriften van de organisatie. Meestal is het namelijk verplicht om gebruik te maken van natuurlijk afbreekbare producten. De begraafplaatsen doen er namelijk alles voor om de natuur te beschermen tegen schadelijke stoffen. Aangezien wij graag willen meehelpen aan het organiseren van een groene uitvaart zijn onze producten natuurlijk afbreekbaar. Zo kunt u op een natuurbegraafplaats bijvoorbeeld gebruik maken van onze Takkenbaar, onze Schaal van wilgentenen, onze Spijkerstof lijkwade en onze Zachte lijkwade.